Megállíthatatlan szlovénok

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.02.15. 01:04
Címkék

A debreceniek idejében elindultak Szlovénia felé, hiszen a DKSE szerdai, balatonfüredi bajnoki meccs után nem tért haza a csapat, hanem Hévízen töltött két éjszakát, s innen buszozott át a küldöttség a mérkőzés előtti napon Velenjébe. Kovács Mihály vezetőedző nemcsak az ellenfél taktikájából próbálta felkészíteni együttesét, hanem elemezte játékosaival a Magyarország–Dél-Korea vb-meccset, amelyet ugyanaz a fehérorosz bírópáros dirigált, amely az EHF-kupa-nyolcaddöntő első meccsén is fújta a sípot.

Felkészülés ide, ellentaktika oda, villámrajtot vett az RK Gorenje, a magyar együttes pedig nem tudta megállítani a hazaiak rohamait. Percenként volt oka gólörömre a publikumnak, míg a DKSE játékosai jóval ritkábban tudtak betalálni a jó napot kifogó Ivan Gajic kapujába. A mienk nem boldogultak a szlovén együttes agresszív, nyitott védekezésével, így már 6–1-re vezettek a vendéglátók, amikor kicsit sikerült lefékezni száguldásukat. Sőt ebben az időszakban a debreceniek játszottak jobban, fel is jöttek 10–8-ra. A félidő második fele azonban ismét olyan volt, mint egy rémálom, így a velenjeiek tízgólos előnnyel térhettek pihenőre.

A második félidőben is remekelt Ivan Cupic, a vb-ezüstérmes horvát válogatott jobbszélsője (neki kellett amputálni baleset miatt a lövő keze gyűrűs ujját), de társait elkényelmesítette a biztos vezetés. Ekkor már kicsit kiegyenlítettebb volt a játék, ezért a DKSE legalább azt elérte, hogy ne nőjön szakadéknyira a különbség. Igaz, a 11 gólos vereség után nem sok esélye maradt a magyar csapatnak a szombati visszavágóra, amelyen azonban mindent meg kell próbálnia Kovács Mihály együttesének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik