Gyorsabb futballra ítélve

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2009.02.28. 23:11
Címkék

Elhagyja Angyalföldet a Va sas-szurkolók kedvence. Németh Norbert vasárnap délben Moszkvába repül, hogy hétfőn orvosi vizsgálaton vegyen részt, s azt követően nagy valószínűséggel csatlakozzon új csapatához, a Tom Tomszkhoz.

Az üzlet megköttetett?

Gyanítom, hogy igen – válaszolta Németh Norbert. – Különben nem kellene a hét végén Moszkvába repülnöm. De egyelőre csak annyi konkrét információm van, amit a menedzseremtől hallottam, vagyis hogy hétfőn orvosi vizsgálaton veszek részt.

Miután szerencsére egészséges, ráadásul jó formában van, aligha valószínű, hogy mondjuk a terheléses szobabiciklizés miatt bukná el a szerződést.

Magam is úgy gondolom, hogy most már minden valószínűség szerint Oroszországban folytatom pályafutásomat. Begyűjtöttem minden információt, megbeszéltem a családommal a részleteket, és belevágok.

Ha esetleg nem tudná, elárulom: leendő csapata, amely tavaly épphogy bent maradt, s a 13. helyen zárt a bajnokságban, az első tavaszi fordulóban, március 15-én otthon fogadja a jóval előkelőbb, hatodik helyen végző Krilja Szovjetov csapatát.

Az még két hét, úgyhogy lesz időm akklimatizálódni, és olyan edzésmunkát végezni, amellyel helyet követelhetek magamnak a kezdőcsapatban. Izgatottan várom az oroszországi megméretést, s ez még akkor is így van, ha fájó szívvel hagyom itt a Vasast, amellyel az idén bajnoki címet is ünnepelhettem volna. De majd kintről drukkolok a fiúknak.

Mindenesetre biztató a jövőjével kapcsolatban, hogy Valerij Nyepomnjascsij, a tomszkiak edzője már nyilatkozott önről a Szport Ekszpressz orosz sportnapilap újságírójának. Kijelentette, hogy már nagyon várja a magyar középpályás érkezését.

Alighanem elégedett lehetett a törökországi edzőtáborban nyújtott teljesítményemmel, s a két felkészülési meccsen mutatott hozzáállásommal. Mindenesetre fel vagyok készülve, hogy a hazainál jóval hajtósabb, gyorsabb bajnokságban kell helytállnom. De állok elébe, most az a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, s hogy a klubom is jól járjon az értem kapott pénzzel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik