Aranytartalékok

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2009.03.11. 00:39
Címkék
Sorsdöntő bajnoki mérkőzést vív pénteken a Péccsel az anyagilag megrendült, az utóbbi hat-nyolc hónapban valamennyi felnőtt játékosától megválni kényszerülő Dunaferr NK. A végveszélyben levő, tavaly az NB I-ben még ezüstérmet szerző hajdani sikercsapaton több egykori klasszisa, köztük a 44 éves Kocsis Erzsébet, a világ 1995. évi legjobbja próbál segíteni.

A női kézilabda NB I-ben utol só előtti helyen szerénykedő Pikker-PTE-PEAC ellen kell nyernie pénteken az utóbbi mérkőzésein ifjúsági csapatával szereplő Dunaferr NK-nak, hogy a bajnoki alapszakaszban a középmezőnyben (5–8. hely) végezhessen, s a rájátszásban ne a kiesés elkerüléséért (9–12. hely) kelljen harcolnia. A jelenleg 7. helyen álló, ötszörös bajnok újvárosiak pénteki hazai győzelmükkel minden bizonynyal megkapaszkodnának az élmezőny mögött.

A fontos találkozóra párját ritkító módon készül Rapatyi Tamás együttese (a volt másodedző lett a Dunaferrből szintén távozó Imre Vilmos utódja). Több korábbi klasszisjátékos úgy döntött: ha szükség van rájuk, s ha tudnak segíteni, pénteken – hosszabb-rövidebb kihagyás után – ismét magukra öltik a Dunaferr mezét.

Az újvárosi csapattal BL-, KEK-, EHF-kupa- és Szuperkupa-győzelmet szerző Kocsis Erzsébet 18 esztendős lányával, Sári Barbarával játszhatna együtt. A keddi gyakorláson már részt is vett a mindenki által csak Böbének szólított hajdani klasszis, a klub ügyvezető igazgatója, aki 1999-ben befejezte profi pályafutását. Edzett az ifistákkal az ugyancsak páratlan eredménylistával büszkélkedő Oblisz Anita (ma a második ligás Dunaújvárosi AC játékosa) és Gáspár Gabriella, aki szeptemberben szült. Továbbra is segít a csapatnak a volt válogatott Sirina Irina, az együttes 41 éves kapusedzője, aki már korábban visszatért tanítványai közé.

Rapatyi Tamás munkáját másodedzőként támogatja a kisbabát váró Ferling Bernadett, és szóba került, hogy Radulovics Bojana (a csapat egykori válogatott átlövője, a világ legjobbja 2000-ben és 2003ban) is segít, ám az ő reaktiválása nem sikerült.

„Csapatunk rettentően nehéz helyzetbe került, de így is mindent meg kell tennünk, hogy állja a versenyt az első osztályban – mondta Kocsis Erzsébet. – Az edzéseken segítek, aztánmajd meglátom, hogy a Pécs elleni meccsen pályára lépek-e.”

Sirina és Gáspár biztosan beáll az ifik közé, s a 38 éves, hetente kétszer edző Oblisz is játszhat, de ebben az esetben a DAC-ba már nem igazolhat vissza ebben az idényben.

A Pécs elleni sikerben azért bízik a Dunaferr, mert a baranyaiak ebben az évadban csak a Vasas és a Vác ellen nyertek. Az Újváros az alapszakasz folytatásában a Ferencvárossal idegenben, a záró fordulóban pedig a Hódmezővásárhellyel otthon találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik