DVSC: elfogyott a csapat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.03.17. 00:29
Címkék
Két mérkőzést rendeznek kedden a Magyar Kupában, és mindkét párharc izgalmasnak ígérkezik. A pénteken bajnoki csúcsrangadót játszó csapatok közül a Debrecen van nehezebb helyzetben, hiszen kétgólos hátrányban (0–2) fogadja a Siófokot, míg a nagy vetélytárs Újpest idegenben is győzni tudott (2–1-re) az MTK ellen, és a kék-fehérek remek formája dacára esélyesként várja a visszavágót.

Hiába a Nyíregyháza elleni fölényes siker, Herczeg András klubmenedzser szombat délután nem túl vidáman figyelte a keleti-magyarországi rangadó után levezetni induló játékosait. A szakember aggodalma nem volt ok nélküli, hiszen a Szpari 4–0-s legyőzése áldozatokat követelt: öt debreceni játékos maradt az öltözőben, velük az egészségügyi stáb foglalkozott a lefújás után.

„Eddig is sok volt a hiányzónk, szombaton ráadásul megsérült Bíró Péter, aki a combjával bajlódik, Czvitkovics Péter a sípcsontjára kapott rúgást, Vukasin Polekszics térde megroppant, Rudolf Gergely Achilles-ín-sérülést szenvedett, Varga József lábát pedig ugyanott találták el a hajrában, ahol két hete Fehérváron – mondta Herczeg András. – A másodosztályú csapatunkban szereplő, a Magyar Kupában korábban pályára lépő játékosokra sem számíthatok, hiszen ők a DVSC-DEAC-ban már szerepeltek a jelenlegi kiírásában. Kétgólos hátrányban vagyunk, de természetesen szeretnénk továbbjutni. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Siófok az MK-negyeddöntő első meccsén, valamint szombaton a Vasas elleni bajnokin is bizonyított, és ugye mi sem kedvező előjelekkel készülünk a visszavágóra.”

A védelem tengelyében bevethető Loki-játékosok közül Máté Péter, Komlósi Ádám és Szűcs István már korábban is sérült volt, Bíró Péter sem hadra fogható, Fodor Marcell a DVSC-DEAC-ban már játszott Magyar Kupa-találkozót. A „veteránok”, azaz az ősszel is a DVSC keretéhez tartozó belső védők közül csak az egyébként remek formában levő Mészáros Norbert maradt állva, rá azonban szüksége lesz a Soproni Liga listavezetőjének pénteken, az Újpest elleni csúcsrangadón, azaz a bekk bevetését aligha kockáztatja meg Herczeg András. Igaz, a Magyar Kupa címvédőjének aligha a védekezésre kell elsősorban odafigyelnie, ha versenyben akar maradni...

A negyeddöntő másik keddi találkozóján az Újpest az MTK-t fogadja. Szentes Lázár együttese a Hungária körúton is nyerni tudott 2–1-re, azaz egyértelmű esélyesként várja a Megyeri úti meccset. A lilák a tavasszal nagyszerű formában futballoznak, az MK-siker mellett három bajnoki győzelmet (Nyíregyházán 3–1, a Siófok ellen 2–0, majd Szombathelyen újfent 2–0) könyveltek el, ugyanakkor a képzeletbeli tavaszi tabellán ez a produkció is „csak” a holtversenyes első helyhez elegendő a szintúgy háromszor győztes, ugyancsak 7–1-es gólkülönbséggel büszkélkedő MTK (2–1 a Kaposvár, 3–0 a Vasas ellen, a DVTK-val szemben 2–0) társaságában. A vasárnap még bajnokit játszó kék-fehér alakulatban a korábban sérült játékosok már felépültek, és egyre jobban játszanak, ráadásul az úgymond második vonal is felnőtt a frontemberekhez. Zsidai László például gyönyörű gólt fejelt a Diósgyőrnek, bár keddi játéka még kérdéses, hiszen kétcentis repedést kellett összevarrni a homloka fölött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik