Egyre erősebb lesz az ETO

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2009.03.27. 18:03
Címkék
Simán jutott tovább a Győri ETO FC a Ligakupa negyeddöntőjéből: az Újpestet kétszer is legyőző (3–2, 2–1) zöld-fehér együttes vasárnap az FC Fehérvár elleni elődöntőben folytathatja a menetelést.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás csütörtök este a Szusza Ferenc Stadionban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Ligakupa-sorozat tapasztalataitól eltérően már fél órával a mérkőzés előtt elkezdtek szállingózni a lila-fehér sálba és mezbe burkolózó szurkolók a stadionba. Az újpesti jégkorongcsapat csarnoka előtt már számtalan mécses pislákolt a kedd éjszaka tragikus hirtelenséggel elhunyt Ocskay Gábor emlékére.

A hazai csapat számára több szempontból is fontos volt a találkozó. A bajnokságban a tavasszal még százszázalékos listavezető az idén még veretlen Győr ellen vívhatta ki a továbbjutást.

„A szezon kezdete előtt a bajnokság mellett a Magyar Kupa-sorozat volt a legfontosabb, az MTK elleni kiesés azonban nemcsak a szurkolóknak, hanem nekünk is nagy csalódás volt... – mondta Sallói István, az Újpest ügyvezető igazgatója. – A kiesés után azonban a Ligakupa még fontosabbá vált számunkra, mind a trófea, mind az ezzel járó pénzjutalom miatt.”

Az újpestiek ennek megfelelően a lehető legerősebb összeállításban léptek pályára (az U20-as válogatottal készülő Korcsmár Zsolt és az izomfáradtság miatt hiányzó Tisza Tibor nem volt a hazaiak keretében), míg a vendégeknél lényegesen hosszabb volt a távollévők listája. Linas Pilibaitis a litván, David Odikadze a grúz, Tarmo Kink pedig az észt válogatott összetartásán vesz részt a héten, míg Dudás Ádám, Pákolicz Dávid, Böőr Zoltán és Koltai Tamás sérülés miatt nem állhatott Dragoljub Bekvalac rendelkezésére. A hazaiak esélyeit növelte, hogy a Debrecen mögött a második legtöbb gólt szerezték a bajnokságban, a harminchat találatnak pedig csaknem a felét, tizenhetet az ezúttal is kezdőként pályára lépő Kabát Péter (tíz), Rajczi Péter (hét) csatárkettős hozta össze.

Márpedig csütörtök este az újpestieknek egy gól is elég lett volna az esetleges továbbjutáshoz (a negyeddöntő első mérkőzésén 3–2-re győzött a Győr).

A hazaiak ennek megfelelően lendületesen kezdtek, igaz, Rati Alekszidze lövése azért figyelmeztető jel lehetett a lila-fehérek számára, ám nem hatott a bomba, s aztán negyedóra elteltével már hátrányba kerültek, egy szemre is tetszetős Bank István, Rati Alekszidze, Mario Bicák összjáték nyomán, melynek végén a szlovák játékos lőtt a hazai kapu bal alsó sarkába.

A hazaiak előbb Foxi, majd Kabát Péter révén egyenlíthettek volna, végül mégis kétgólos győri vezetéssel mentek pihenni a csapatok, Rati Alekszidze második gólpasszát Sánta Attila váltotta gólra.

Az Újpest meg sem közelítette a Debrecen elleni játékát n(2–0), ennek megfelelően a második félidőre nem jött ki az első játékrészben végig indulatosan futballozó Rajczi Péter, helyette Simon Attila próbált faragni az összesítésben már háromgólos hátrányon. Segíteni azonban ő sem tudott a rendkívül gyenge napot kifogó csapatán, ráadásul az újpestiekre jellemző, pozitív értelemben vett agresszív játék ezúttal inkább volt durva, mintsem kemény. Ezzel szemben a győriek végig szervezett és fegyelmezett futballal tartották előnyüket, ha pedig a hazai védők nem tudtak tisztázni, Szasa Sztevanovics rendre hárította a hazai lövéseket.

A 82. percben azonban ő is tehetetlen volt Kabát Péterrel szemben, ez a gól azonban már csak a szépítésre volt elég. A Győr továbbra is három fronton folytathatja a küzdelmeket (a Magyar Kupa elődöntőjében a Siófok lesz a zöld-fehérek ellenfele), míg az Újpest drukkereinek sovány vigaszt jelenthet, hogy már semmi sem vonhatja el kedvenceik figyelmét a hőn áhított bajnoki címért folyó versenyfutásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik