Nem kell a bomlasztás

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.04.02. 08:10
Címkék
A hír egyszerűen így szólt: Varga Zoltán sikertelen próbajátékon vett részt Nyíregyházán. Ahogy beszámoltunk róla, a 31 esztendős kapus a tesztelés során nem győzte meg a szakmai stábot. Nem is idehaza lennénk, ha közben nem derült volna ki, hogy ennél sokkal több van a háttérben. Félreértés, sértettség, füles – így lesz ez magyaros történet…

Ha egy néhány soros hír címe mellőz minden fantáziát, kerüli a hatásvadászatot, és szimplán úgy szól, hogy „Sikertelen próbajáték”, akkor a gyanútlan olvasó aligha sejt egyebet a háttérben. Hiszen miről is lehet szó? Valaki valahol szerencsét próbált, aztán az erőfeszítések (?) dacára sem felelt meg, s meghiúsult a megegyezés. Így esett, hogy Varga Zoltán hiába gyakorolt Nyíregyházán, a 31 esztendős kapus mégsem lett a Spartacus labdarúgója, ugyanis – közli a hír – a tesztelésen nemgyőzte meg a szakmai stábot.

Az ilyen történetek mindennaposak – hacsak az egyik fél nem csap mérgében az asztalra, és nem morogja csalódottan: „Uraim, nem így történt!”

„Elég furcsa történet ez – emlékezett vissza a próbajáték lezárultával Varga Zoltán. – Szóltak, hogy a piros-kékeknél az első számú kapus, Filip Lazareanu vállsérülése miatt üresedés van, a nyárig ki kell segíteni a csapatot. Habár pusztán két hónapról volt szó, örültem a lehetőségnek, hiszen amióta tavaly november végén távoztam Győrből, ilyen élvonalbeli lehetőségre vártam.

Mielőtt még Nyíregyházára utaztam volna, a vezetőkkel szóban megegyeztem. Szó sem volt próbajátékról, később mégis tesztelésnek vetettek alá, de mondtam: ám legyen. A visszajelzések megnyugtattak, hogy minden rendben van. Pénteken aztán leültem tárgyalni Révész Attila klubmenedzserrel. Fejbe vágott, amit mondott… Közölte, hogy mégsem szerződtethetnek.”

A hivatalos indok: nem győzte meg a szakmai stábot.

„Ennél sokkal többről van szó – helyesbített a kapus. – Azt terjesztik rólam, hogy megbízhatatlan ember vagyok, ezért nem érdemes alkalmazni. Vagyis nem szakmai, hanem vélt vagy valós jellembeli hiányosságaimra hivatkoztak az elutasításomkor. Hihetetlen.”

Nyíregyházán elismerik, hogy a megegyezés előtt fülest kaptak.

„Mindenki tudja, hogy kapusgondokkal küszködünk – szögezte le Révész Attila klubmenedzser. – Félreértés történt, hiszen az előzetes egyeztetés után próbajátékra vártuk Varga Zoltánt, de tudni szerettük volna, mennyit kérne, hiszen egy futballista szerződtetésekor az anyagi lehetőségeinket is figyelembe kell vennünk. Mondtuk aztán neki: jöjjön el, legyen itt, készüljön velünk.”

Az együttműködés mégis megfeneklett az anyagiak, illetve a kapus adottságainak zátonyán.

„Valóban nem ez a teljes igazság – pontosított aztán Révész Attila. – Azt hallottuk, hogy gondok vannak vele az öltözőben, és ezt a kifogásunkat személyesen is közöltük vele. Nem haraggal váltunk el egymástól, még ezen a héten is tartottuk vele a kapcsolatot. Filip Lazareanut minden bizonnyal műteni kell, és bár lehet, a vártnál korábban felépül, azzal nem vagyunk előrébb. Most Illyés Dániel élvezi a bizalmat, mögötte a fiatal Tóth Norbert juthat szerephez. Nagyon remélem, hogy egyikük sem sérül meg…”

„Azt vetették a szememre, hogy bomlasztó elem vagyok az öltözőben – bosszankodott Varga Zoltán. – Képtelen vagyok elképzelni a korábbi munkaadóimról, hogy ilyet állítsanak rólam. Nehezen tudok idehaza boldogulni, ha megbélyegeznek.”

Így aztán Varga Zoltán felült az első repülőre, és meg sem állt Ciprusig.

De ez már egy másik hír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik