A lilák közös ünnepre készülnek

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.04.05. 01:32
Címkék
Kecskeméti oldalon a nézők szórakoztatását, újpesti térfélen viszont nagyrészt az eredményességet tartják szem előtt a két csapat szombati összecsapása előtt. A tavaly augusztusi Újpest–KTE csata hét találatot hozott 4–3-as elosztásban, Csordás Csaba, valamint Kabát Péter, a két együttes akkori duplázói ezúttal is tartózkodnának az óvatos, védekező stílusú futballtól.

Noha úgy tartják, kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, a honi labdarúgás töretlen elkötelezettjeinek érdekei mégis azt kivánják, hogy szombat délután a Kecskemét, valamint az Újpest is dacoljon ezzel az évezredes „törvényszerűséggel”. A két csapat legutóbbi összecsapása ugyanis olyan izgalmas, drámai csatát hozott augusztus végén, amely – ha más már tán nem is… – kiváló hírverése a Soproni Ligának. Ha abból az egyszerű megállapításból indulunk ki, hogy a nézőket a gólok és a fordulatok csábítják a lelátóra, akkor a nyári melegben esett hét találatnál aligha tudnánk nagyobb vonzerőt kitalálni – feltéve, ha a góleső megismétlődik.

Mivel a páratlan hetes számból a gólok igazságtalan eloszlása következik, aligha okoz meglepetést, hogy a lila-fehér együttesek múltidézésre felkért tagjai ellentétes szájízzel gondolnak vissza a 6. fordulóban született 4–3-as újpesti diadalra.

„Micsoda meccs volt!” – nyugtázta a két fontos gólt szerző Kabát Péter, aki a mezőny fölé nőtt az Újpest–Kecskemét adok-kapok során. – Már kettő nullára vezettünk, a kecskemétiek azonban felálltak a padlóról, és a kilencven perc során kétszer is egyenlítettek. Nem panaszkodhattak a nézők, jócskán kijutott nekik az izgalomból. Ha lehetne választani, akkor ezúttal megkímélnénk magunkat a fordulatoktól, hogy kevésbé zaklatott körülmények között szerezzük meg a három pontot. Hiszen most ez a legfontosabb!”

Ezzel szemben a nyári ütközetben szintén két találatig jutó Csordás Csaba előrébb rangsorolja a nézők kiszolgálását az eredménynél.

„Úgy tudom, telt ház várható Kecskeméten, valamennyien óriási futballünnepre készülünk – nyomatékosította a KTE csatára. – Nem bánnám, ha az augusztusihoz hasonló eredménnyel végződne az összecsapás, csakhogy most fordul a kocka, és mi örülhetünk majd a győzelemnek. Mindent megteszünk szurkolóink szórakoztatásáért, sőt közelebb is áll a szívemhez a négy hármas diadal, mint egy nyögvenyelős egy nulla. Csapatunk erőssége a támadójáték, felesleges lenne védekezésre berendezkednünk, főképp mert az utóbbi mérkőzéseinken kiderült, hogy olykor gondjaink vannak hátul.”

Hogy a kecskemétiek nem vonulnak sündisznóállásba az első helyezett ellen, csak növeli annak az esélyét, hogy két, nyílt sisakos támadójátékkal kísérletező csapat feszül egymásnak – a jelenlévők és a televíziónézők legnagyobb örömére.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik