Jöhet még a pluszmunka is

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Péntek után újból a Győri ETO vendégeként lép pályára az MTK Budapest. Hogy ezúttal nem bajnokin, hanem MK-elődöntőn mérik össze erejüket a felek, némi stratégiai változást azért eredményezhet. A néhány napja mesterhármasig jutó Bojan Brnovics visszafogottabb vendégekre számít, a kék-fehérek kapusa, Végh Zoltán viszont úgy érvelt: irányítás helyett inkább alkamazkodnának a győriekhez.

A mögöttünk hagyott napok az erő jegyében teltek a Győri ETO és az MTK Budapest öltözője környékén is, azt azonban, hogy a felek éppen milyen összetételben használták az említett szót, a csapatok aktuális tennivalója szabta meg. A két együttes pénteki, 3–1-es győri győzelemmel végződő bajnokijára még az erőfelmérő jelzőt ragasztottuk, a szempillantás alatt elérkező újabb, keddi összecsapásig már az erőgyűjtés szerepelt a játékosok legfőbb napirendi pontjai között – a Magyar Kupa-elődöntő elsőfelvonása pedig kiadós erőpróbával ér fel. Noha ez pusztán játék a szavakkal, mindkét együttes a kupagyőzelem jóvoltából szeretne bekúszni a nemzetközi porond rivaldafényébe, így mosolyt nem a tét, hanem a sorsolás szeszélye csalhat az arcokra, hiszen tizenhárom napon belül háromszor csapnak össze az érintettek. Kedden is, mint az első alkalommal pénteken, a győriek a vendéglátók.

„A legfontosabb, hogy tanuljunk a vereségből – szögezte le VéghZoltán, az MTK kapusa, miután húsvéthétfő délutánján a szakmai stáb videofelvételek sokaságával árasztotta el a keret tagjait. – Nyerhettünk volna három nullára is, de gólszerzési lehetőségeinket elrontottuk. Jól tudtuk, hogy ha erőltetjük a kezdeményezést, a győriek kontrákkal próbálkoznak, ám képtelenek voltunk hatástalanítani a hazaiak akcióit.”

Így a helyi műsorközlő háromszor ordíthatta a kisalföldi naplementébe Bojan Brnovics nevét. A korábban a partvonalon kívülre száműzött montenegrói támadó mesterhármasával üzente meg Dragoljub Bekvalac vezetőedzőnek, hogy a gólszerzéshez jobban ért a kispadmelegítésnél.

„Ahogy a bajnoki előtt, most sem biztos, hogy játszom – utalt a GyőriETO kezdőcsapatának kérdőjeleire Bojan Brnovics. – Alig vártam már, hogy végre bizonyítási lehetőséghez jussak, a három gólom pedig, azt hiszem, önmagáért beszél. Most is pályára akarok lépni, bár teljesen mindegy, milyen összetételű csapattal, csak nyerjünk! Nekünk nem maradt más, csupán a Magyar Kupa, ebben a sorozatban kell sikeresnek lennünk. Csakhogy a visszavágó tudatában az MTK biztosan nem enged nekünk annyi szabad területet, mint pénteken.”

De valóban így gondolkodnak a kék-fehérek?

„Nem hinném, hogy célravezető lenne, ha óvatosan, kivárásra játszanánk – utalt a pénteken látott stratégia megtartására Végh Zoltán. – Viszont biztosan nem rohanunk fejjel a falnak. Helyette a mérkőzés első perceiben megnézzük, hogy a győriek milyen újdonsággal rukkolnak ki, és aztán ahhoz alkalmazkodunk. Túl nagy meglepetés aligha ér bennünket, hiszen már a bajnoki előtt is tudtuk, hogy a győriek keményen védekeznek, és gyors, kiismerhetetlen támadóik veszélyt jelentenek.”

Pedig Bojan Brnovics feladata pénteken nem pusztán a gólszerzés volt.

„Zoran Supics követte Kanta Józsefet, ám a vendégek létszámfölényben voltak a középpályán – emlékezett a montenegrói válogatott csatár. – Ezért mindig vissza kellett segítenem, ide-oda cikáztam. Ha ez a feltétele annak, hogy kedden megőrizzük kapunkat a góltól, újból boldogan vállalom a pluszmunkát.”

Ha kell, erőn felül is teljesít.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés Győri ETO FC–MTK Budapest, Győr, ETOpark, 18.00. V: Arany T. (Farkas B., Vígh T.). Tv: Sport2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik