Overdose futhat vasárnap

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Hatalmas érdeklődés közepette tartották meg a vasárnapi OTP-Hungária Nagydíj sajtótájékoztatóját Dunakeszin (közelebbről Alagon), Overdose istállójánál. Az összejövetelen bejelentették: az angol telivér patája meggyógyult, így biztosan elindul a vasárnapi versenyen a Kincsem Parkban, feltehetőleg utolsó magyarországi fellépésén.

Idilli zöld táj, istálló, lovak – alig hinné az ember, hogy mintegy húsz méterre egy ház mögött televíziós stábok és újságírók hallgatják nagy érdeklődéssel, vajon indul-e a vasárnapi OTP-Hungária Nagydíjon Overdose, a magyar csodalóként emlegetett négyéves csődör. A fehér kerti székek között, fittyet hányva a kamerák kereszttüzére, Matula bácsi Csikaszára emlékeztető pulikölyök szlalomozik, meg-meg állva egy-egy jegyzetelő érdeklődő mellett, akik között ott ül a nagy fogadó hírében álló Farkasházy Tivadar is. A kis puli végül Ribárszki Sándor, Overdose trénere mellett köt ki, aki pár perc múlva kivezeti a gyönyörű lovat, hogy az operatőrök és fotósok megörökíthessék.

Addigra már mindenki megnyugodhatott, mert bejelentették, Overdose ott lesz vasárnap a Kincsem Parkban. A nagy riadalom oka az volt, hogy a múlt heti patkolás után a ló patája a szokásosnál hosszabb ideig maradt érzékeny, ezért újra kellett patkolni, és szilikonbetétet is tettek a patkó alá. Záró galoppjára mégsem kerülhetett sor kedd délelőtt. A majdnem versenytempóban megtett futás célja, hogy kiderüljön, milyen formában van a ló és milyen az edzettségi állapota: mindezt péntek reggel hétre halasztották. Aznap érkezik meg Overdose lovasa, a belga Christophe Soumillon is, a világ legjobb zsokéja, aki elmondása szerint beleszeretett a lóba. Ahogy Farkasházy mondja (minden bántás nélkül): mintha Ronaldo a REAC-ba igazolna, és még ő kéredzkedne.

A magyar csodaló iránt hatalmas a nemzetközi érdeklődés is, hiszen az angol Newmarket, a német Baden-Baden lóárverező cég tulajdonosai, valamint a legendás Lester Pigott, az Epsom Derbyn kilenc alkalommal diadalmaskodó zsoké is megtekinti a vasárnap délután kettőkor kezdődő (ingyenes) programot. A nap utolsó előtti (kilencedik) futamán, az OTP-Hungária Nagydíjon feltehetőleg utoljára láthatjuk Overdose-t magyarországi versenyen. Ahogy Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa is elmondta, az állatot Angliába viszik, az ősszel pedig már Párizsban versenyez, majd Ausztráliában vagy Floridában folytatja „turnéját”.

„Ha Overdose újra Magyarországon indulna, az azt jelentené, hogy nagyon rosszul szerepel. Ha minden jól megy, a legnevesebb külföldi versenyeket kell megcéloznia” – mondta Mikóczy, aki a jövőről is ejtett néhány szót: „Nem célom, hogy eladjam Overdose-t, de ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapok, igent kell mondanom. Nem merek jóslásba bocsátkozni, hiszen egy rossz lépés, és szertefoszlik a nagy álom.”

Reméljük, nem így lesz, és ha Overdose mégis újra futna hazánkban, az nem azt jelenti, hogy gyengén teljesít, hanem hogy sikerül olyan versenyt rendeznünk, amelyen érdemes indulnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik