A bronzérem már kötelező

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.28. 01:58
Címkék
A Soproni Liga 25. fordulójának rangadóján olyan csapatok találkoznak, amelyek jelenlegi edzőjük irányítása alatt még nem veszítettek bajnoki mérkőzést: a házigazda Zalaegerszeg Csank Jánossal a kispadon kilenc győzelem mellett négy döntetlent játszott, míg a Győri ETO a Dragoljub Bekvalac-érában négy sikert és három pontosztozkodást tud felmutatni. Az összecsapás egyik kulcsembere a ZTE-t erősítő Balázs Zsolt lehet, aki szombaton két góllal járult hozzá a zalaiak 3–1-es győzelméhez a Vasas ellen.

Azt tudja, hogy majdnem gól nélkül zárta a legutóbbi fordulót? Edzője, Csank János ugyanis a Vasas elleni találkozó szünetében le akarta cserélni, és ha megteszi, nem talált volna be kétszer is Németh Gábor kapujába.Azt tudja, hogy majdnem gól nélkül zárta a legutóbbi fordulót? Edzője, Csank János ugyanis a Vasas elleni találkozó szünetében le akarta cserélni, és ha megteszi, nem talált volna be kétszer is Németh Gábor kapujába.

Szünetben a mester elmondta az öltözőben, hogy szíve szerint több embert is lecserélne, és bizony én is közöttük voltam – felelte az egerszegiek húszesztendős támadója, Balázs Zsolt. – A kritikája jogos volt, ugyanis az első félidőben rengeteg hibával futballoztunk, annak ellenére, hogy a tizennegyedik percben emberelőnybe kerültünk. Ami engem illet, az átadásaim pontatlanok voltak, hiányzott a játékomból a dinamika, és nem sértődhettem volna meg, ha az öltözőben kell maradnom.

Csapattársa, Máté Péter azt mondta a hét végi győzelmet követően: ha Balázs Zsolt nem kisasszonyfutballt játszik, hanem igazán odateszi magát, akkor erőssége lehet a ZTE-nek. Mit szól hozzá?

Elfogadom a kritikát. Korábban egy-egy párharcba nem mindig úgy mentem bele, ahogy az elvárható lett volna, de mára ezen a téren is sikerült előrelépnem.

A keddi rangadó végeredménye döntő lehet a harmadik helyért zajló küzdelemben. Az ETO a tavasszal még nem veszített a bajnokságban…

…mint ahogy a Zalaegerszeg sem. A Győr egymás után három meccset nyert meg, és a Magyar Kupa döntőjébe is bejutott, ugyanakkor a ZTE immár tizenhárom bajnoki találkozót tudhat maga mögött vereség nélkül. Ha az őszi edzőváltás előtt valaki azt jósolja, hogy mondjuk ötödikként fejezzük majd be a bajnokságot, akkor azt biztosan elfogadom, de most már a bronzérmet célozzuk meg.

A hosszú veretlenségi sorozaton kívül mi szólhat a Zalaegerszeg mellett az ETO-val szemben?

Az, hogy stabil a védelme, a tengelyben futballozó Sorin Botis és Matej Miljatovic talán a legjobb kettőst alkotja a mezőnyben, a tavalyi gólkirály, Waltner Róbert pedig bármikor képes kapuba találni.

Mint ahogy az utóbbi időben ön is otthonosan mozog az ellenfelek tizenhatosán belül: a legutóbbi két fellépésén három gólt szerzett. Támadót vagy középpályást játszik-e szívesebben?

Az a fontos, hogy ott legyek a csapatban. Szeretek a pálya közepéről lendületesen érkezni a kapu elé, de nincs ellenemre az sem, ha a kétékes vagy háromcsatáros rendszerben én vagyok az egyik támadó, azt viszont nem kedvelem, ha egymagam kell verekednem a védőkkel.

A tavasszal a ZTE valamennyi bajnokiján játszott, mégsem állítjuk, hogy biztos helye van a kezdő tizenegyben. Mit gondol, mi szükséges ahhoz, hogy kihagyhatatlan legyen a ZTE-ből?

Csank János azt várja el, hogy >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik