Újra telt ház előtt játszhat a DVSC

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.05.14. 22:45
Címkék
Túlzás lenne azt állítani, hogy már tombol a futball-láz Debrecenben, ám a DVSC-TEVA jelenlegi pozíciója megmozgatta a városban élők fantáziáját, s valószínű, hogy vasárnap az MTK elleni bajnoki meccsre hosszú idő után újra megtelnek az Oláh Gábor utcai stadion lelátói.

„Mi lesz vasárnap? – kérdez vissza Horváth Béla, a DVSC-TEVA technikai vezetője. – Meccs az MTK ellen, méghozzá nagyon fontos meccs” – teszi hozzá az egykori kiváló kapus.

Ennél többet azonban nem mond, mint ahogy az Oláh Gábor utcai klubházban senki sem ejti ki a jelenleg tabunak számító szavakat. Aranyéremről, bajnokavatásról senki sem hajlandó beszélni, hiába az egyetlen riválissal, az Újpesttel szemben összegyűjtött ötpontos előny, erre a hétre nem terveznek mást a Lokinál, mint a három bajnoki pont begyűjtését.

A városban található három DVSC-ajándékbolt egyikében középkorú úr vásárol négy jegyet az MTK elleni mérkőzésre, s bevallja, hogy eddig ő is a „rejtőzködők” táborába tartozott, azaz ebben a szezonban még csak a tv-ben látta a kedvenceket.

„Erről nem szeretnék lemaradni, ott voltam mind a három bajnokavatón” – mondja, mielőtt tovább indul.

A szurkolók tehát már ezen a héten ünnepelnének, s az sem zavarja őket, hogy a Loki vasárnapi célba éréséhez szükség lenne az Újpest újabb botlására, hiszen ha a lila-fehérek pénteken nyernek a ZTE ellen, akkor „csak” az előnyét őrizheti meg a debreceni alakulat. Ennek ellenére valószínűsíthető, hogy összejön az MTK ellen az idénybeli nézőcsúcs, s megtelik a korábban három DVSC-aranyünnepet látott stadion. Ezt szeretnék a klub vezetői is, hiszen a vasárnapi meccset a tanulók (általános és középiskolások) diákigazolványuk felmutatásával ingyen nézhetik meg.

Alig több mint egy hónappal ezelőtt ugyanakkor sokkal borúsabbnak tetszett a világ a Loki-hívek számára, hiszen amikor a debreceni csapat április 8-án, a 16. fordulóból elhalasztott találkozón 2–1-re kikapott Zalaegerszegen, vesztett pontok tekintetében is hátrányba került az Újpesttel szemben. Ráadásul a ZTE-től elszenvedett vereség után három nappal újabb dunántúli vendégszereplés várt a hajdúságiakra, a Haladással játszottak. Úgy tűnik, a szombathelyi mérkőzés volt a fordulópont, hiszen nyert a DVSC-TEVA (2–1), s azóta is veretlen, további öt győzelem mellett a Győr elleni döntetlen rontja a statisztikát, míg a fővárosi vetélytárs nyolc pontot hullajtott el időközben, így három körrel a zárás előtt öt pont a Loki előnye. A 21 éves Fodor Marcell éppen a vasi megyeszékhelyen szerepelt először kezdőként Herczeg András klubmenedzser csapatában, s azóta végigjátszotta az összes mérkőzést – a védő kabalának is bevált a DVSC-nél.

„Nagy esély számomra, hogy az első csapattal készülhetek, éppen ezért nem szeretnék csalódást okozni. A másodosztály légkörét már megszoktam, de tudom, hogy az NB I más. Mindenképpen előnyös, hogy az NB II-ben nemcsak balhátvédként, hanem belső védőként is szerepeltem, így több poszton is számíthatnak rám.”

Mindezt még januárban, a Loki első 2009-es gyakorlása után mondta Fodor Marcell a Nemzeti Sportnak. Aztán a tavaszi szezonban sorra sérültek meg a Loki belső védői (Bíró Péter, Szűcs István és Komlósi Ádám is kidőlt a sorból), így Fodor Marcell bizonyítási lehetőséghez jutott.

„Szerencsére jól sikerült a téli felkészülésem, a törökországi edzőtáborban is kaptam játéklehetőséget, és akkor sem ijedtem meg, amikor a tavaszi rajton újra a másodosztályú DVSC-DEAC-ban játszottam – emlékezett vissza a téli osztályváltásra Fodor Marcell. – Így legalább játékban voltam, ez jól jött, hiszen a sok sérülés miatt az első csapathoz kerültem. A szombathelyi meccs után sem gondoltam volna, hogy folyamatosan kezdek, ezért különösen jól érzem magam. Egyébként a Haladás elleni találkozó sokban hasonlított a szombati kispestihez, egyiken sem játszottunk jól, de mindkettőn kibrusztoltuk a három pontot. Néha nagyon fontosak az ilyen kínlódva megszerzett győzelmek, mert erősítik az egységet, amelyre nálunk egyébként sem lehet panasz.”

A vasárnapi bajnokavatásról a fiatal védő sem akart beszélni, azt azonban egyértelművé tette, mi a DVSC-TEVA célja.

„Az MTK elleni mérkőzésen is közelebb kerülhetünk egy lépéssel a célunkhoz, de nem akarunk a matematikával foglakozni. Nagyon összetartó csapat a Loki, remekül megértetem magam hátul Mészáros Norberttel, de ha kell, a támadó szellemű játékosok, Rudolf Gergely vagy Czvitkovics Péter is besegítenek a védekezésbe. Ami a pályafutásomat illeti, korábban vándormadárnak számítottam, néha félévenként váltottam klubot. Most viszont már másként látom a világot, Debrecenben egy évet vártam arra, hogy lehetőséghez jussak, de megérte…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik