Záróra: rangadó nyugaton

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.05.29. 23:50
Címkék
A Szombathelyi Haladás–Zalaegerszeg mérkőzés kapcsán nem túlzás rangadót emlegetni. S ez még akkor is igaz, ha a helyezések szempontjából nincsen már tétje a nyugati csatának, hacsak nem a csapatok becsülete. Ősi rivalizálás, telt ház, egyéniségek, gólok – kell ennél több?

Hogy az egészséges meccslázhoz valamiféle különleges, tudathasadásos állapot társul Molnár Balázs, illetve Horváth I András esetében, nem feltétlenül klinikai okból fakad. Előbbi ugyanis Zalaegerszegen született, ám Haladás-mezben szerepel, utóbbi Szombathelyen látta meg a napvilágot, de most a ZTE labdarúgója.

„Zalaegerszegen születtem és nevelkedtem, a Zetével lettem bajnok – ezeket az élményeket ha akarnám, sem tudnám kitörölni az emlékezetemből – mondta a Szombathelyi Haladás középpályása, Molnár Balázs. – Tavaly nyáron úgy döntöttek a vezetők, hogy nem tartanak rám igényt, mehettem, amerre láttam. Azt hiszem, a zalai szurkolók pontosan tudják, hogy nem önszántamból váltottam.”

„Mindig ott kell teljesíteni, ahol munkát adnak az embernek – utalt a Zalaegerszeg középpályása, Horváth I András arra, hogy ezen az estén aligha foglalkoztatják a gyökerei. – Legutóbb kétezer-három őszén, soproni színekben játszottam szülővárosom csapata ellen a Rohonci úton. Nulla nulla lett a vége, de nem okozna lelkiismeret-furdalást, ha most három ponttal távoznék.”

S ha már egyszer rangadói magasságokba emelkedett a Haladás–Zalaegerszeg párharc,


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik