Máris beindult a Loki

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.06.15. 23:24
Címkék
A játékosok többsége még meg sem találta a frissen szerzett aranyérem helyét a vitrinjében, amikor tizenhat nappal a csapat utolsó bajnoki mecscse után megkezdte felkészülését az új évadra a bajnok DVSC-TEVA. A debreceniek orvosi vizsgálattal kezdték a napot, majd kondicionáló edzés és laza futás szerepelt a délelőtt programjában, az esti gyakorláson pedig már a labda is előkerült.

„Rég láttalak…” – fordultak egymáshoz az Oláh Gábor utcai sportcentrum orvosi rendelőjének váróhelyiségében hétfő reggel a Loki játékosai.

Az időmeghatározás persze relatív, hiszen ha azt vesszük, hogy szezon közben nap mint nap találkoznak a labdarúgók, valóban „történelmi” távlatnak tekinthető a kéthetes pauza, ám hamarosan az is kiderült, hogy kicsit hosszabb szünetet is el tudtak volna képzelni a címvédő játékosai. Erre azonban nem volt lehetőség, hiszen egy hónap múlva már Bajnokok Ligája-selejtezőn kell pályára lépnie a Debrecennek, így maradt a villámszabadság. A klubmenedzser, Herczeg András is tisztában van vele, hogy nem optimális a pihenő időtartama, ám május 30-án még bajnoki meccset kellett játszania a csapatnak, július közepén pedig már nemzetközi szereplés vár az együttesre.

„Ilyenkor nagyon kell vigyázni a terhelésre, hiszen a két hét nem elég a fárasztó szezon után a szervezet teljes regenerálódására – mondta Herczeg András. – Júliusban azonban már formában kell lenniük a játékosoknak, s az erőnek ki kell tartania az őszi idény végéig. Nem vagyunk tehát könnyű helyzetben, de azon leszünk, hogy a BL-selejtezőre összeálljon az új csapat.”

Apropó, BL-selejtező…

Természetesen ez is szóba került a keret első találkozásán. Abban mindenki egyetértett, hogy a legrangosabb európai klubtorna második kvalifikációs körében nem kiemeltként nagyon nehéz riválisokkal is összehozhatja a sors(olás) a csapatot. A potenciális ellenfelek számbavételénél néha felszisszentek az érintettek, de nincs mese, ha legalább az őszt meg akarja érni a magyar bajnok Európában, tovább kell lépnie a második körből.

A reggeli vizsgálatra kerékpárral érkezett az aranyérmes talán legkapósabb játékosa, Leandro de Almeida, aki a hírek szerint Krakkóig is tekerhet, de most még nem a lengyel bajnok Wisla, hanem a DVSC edzéseit látogatja. A hétfő reggeli névsorolvasásnál kiderült, hogy még pihenőjét tölti a debreceni keret két válogatottja, Rudolf Gergely és Vukasin Polekszics, s néhány nap pluszszabadságot kaptak a csapat utánpótlás-válogatottjai, Szilágyi Péter, Huszák Tamás és Varga József is. Ugyancsak a szakmai stáb engedélyével hagyta ki az első edzésnapot Nagy Zoltán, a jobb oldalon bevethető védőnek ugyanis a múlt szombaton volt az esküvője, így neki csak csütörtökön kell tréningre jelentkeznie. Demjén Gábor és Djordje Pantics ott volt a hétfői találkozón, ám kisebb sérülése miatt civilben figyelte a többieket.

„Panta, készülj fel a jövő hétre, nagyon nehéz lesz!” – mondta mosolyogva, mégis komolyan a szerb légiósnak Mező József, a Loki kapusedzője, s a címzett pontosan tudta, hogy valóban kemény napok várnak rá, ha felépül.

Az viszont korántsem biztos, hogy Demjén Gábor Debrecenben folytatja pályafutását, a középpályás helyzetéről és a csapatot érintő egyéb átigazolási hírekről keretes írásunkban olvashatnak.

Eközben a sportcentrum fitnesztermének közönsége érdeklődéssel figyelte a kondiedzést végző labdarúgókat, majd a csapat az atléták dobópályáján regeneráló futással zárta a délelőttöt. Az időjárás kegyes volt a játékosokhoz, hiszen a meteorológusok által ígért kánikula helyett kellemes, már-már tavaszias időben mozoghattak, ám jövő héten az immár hagyományos balmazújvárosi edzőtáborban mindenképpen melegük lesz a Loki focistáinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik