Kevesebb pénzt és sok futballt ígérnek

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.07. 23:09
Címkék
Aki figyelemmel kíséri az átigazolási időszak eseményeit, azt tapasztalhatja, hogy jelentősen átalakul az MTK Budapest játékoskerete. A dolgok jelenlegi állása szerint nyolcan távoznak Garami József tavaszi együtteséből, az elöljárók mégsem tartanak attól, hogy az utánpótlás-neveléséről híres klub beleszürkül az élvonalbeli mezőnybe.

Aki járt már Agárdon, az MTK Budapest bázisán, az tanúsíthatja, minden igényt kielégítő körülmények között készülhetnek a labdarúgók. Biliárdasztal-simaságú futballpályák, tökéletes kiszolgálás, azaz minden adva van ahhoz, hogy egy csapat a lehető legjobban felkészüljön a bajnokságra. Az MTK a 2008-ban szerzett bajnoki aranyérme után legutóbb csak hetedikként zárt a bajnokságban, és mert az elmúlt napokban másról sem lehetett hallani, mint hogy melyik játékos hagyja el a kék-fehéreket, a szimpatizánsok közül sokan aggódnak, együttesük statisztaszerepre kényszerül a 2009–2010-es versengés során.

Kétségtelenül igaz, eddig a távozók vannak többen. A legutóbbi keretből Újpestre igazolt a kapus Végh Zoltán és a védő Mladen Lambulics. Nincs már a Hungária körútiaknál a védő Marko Radulovics, Bajúsz Endre szerződését pedig nem hosszabbította meg a klub. Hrepka Ádám egy évre kölcsönbe a Honvédhoz, Nagy Gábor a Haladáshoz került. Az előző bajnokságban kölcsönjátékosként Újpesten szereplő Bori Gábor szinte bizonyosan a liláknál marad, Kecskés Tamás ügyében az MTK gyakorlatilag megegyezett a Péccsel, és jó esély van arra, hogy Urbán Gábor is külföldön folytassa pályafutását. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az U19-es válogatottal Eb-bronzérmes Szabó László, valamint a legutóbb Siófokon játszó Sütő László és a Pécs alkalmazásában álló Hegedűs Lajos egyaránt Pécsen folytatja, kijelenthető: Garami József nincs könnyű helyzetben, amikor össze kell állítania a csapatot.

„Valóban nagy változásokon megy keresztül a játékokeretünk, azonban ha a sérülések elkerülnek bennünket, a szurkolók az új bajnokságban is erős MTK-t láthatnak – mondta a klub ügyvezetője, Domonyai László. – Olyan MTK lesz hétről hétre a pályán, amely bármelyik ellenféllel szemben győzelmi eséllyel lép fel, s egyetlen riválisától sem kell tartania.

Biztos vagyok benne, hogy a csapat a játékra helyezi a hangsúlyt, a szurkolóknak érdemes lesz MTK-mérkőzésre járniuk. A legutóbbi bajnokság előtt azt mondtuk, az ötödik–nyolcadik hely valamelyikét célozzuk meg, és ha azt veszem, hogy hetedikek lettünk, bejött a várakozásunk. Arról még nem esett szó, hogy az új bajnoki esztendőre milyen célokat fogalmazunk meg, egy azonban biztos: szeretnénk jobban szerepelni, mint legutóbb.”

Való igaz, ha az MTK Budapest sérült alapemberei – Kanta József, Pál András, Pintér Ádám – felépülnek, olyan MTK szerepelhet a bajnokságban, amellyel számolni kell. Csakhogy az említett futballisták tavaly is rengeteget kihagytak, és tudni kell, ha fel is épülnek, nem lendülnek egyik pillanatról a másikra formába. Domonyai László megerősítette azt az információt, hogy a gazdasági válság az MTK Budapestnél is érezteti hatását, azaz a klub kisebb költségvetésből gazdálkodik, mint egy esztendővel korábban. Az ügyvezető azonban úgy fogalmazott, amit ígérnek, azt ahogy eddig, ezután is teljesítik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik