Meccsen fűre lépni tilos!

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.18. 23:42
Címkék
Bajzát Pétert nemkívánatos személynek nyílvánították Győrben, a zöld-fehérek jelentős összegért külföldre exportálnák csatárukat. A sérüléséből felépült játékos az együttessel edz ugyan, ám felkészülési mérkőzésen nem léphet pályára – állítólag már a jövő csapatát építik az ETO-nál. Noha a görög élvonalbeli Panthrakikosz érdeklődik, egyelőre nem kapkodnak az előző szezon gólkirályáért, ami a honi futball kritikája is.

Bármibe fogadni mernék, hogy nem lép pályára vasárnap, a román Politehnica elleni utolsó felkészülési mérkőzésen sem…Bármibe fogadni mernék, hogy nem lép pályára vasárnap, a román Politehnica elleni utolsó felkészülési mérkőzésen sem…

Nem kockáztatott sokat: ez bizony így van – nyomatékosította Bajzát Péter.

Akkor igazak a híresztelések, hogy a Bajzát Péter, Böőr Zoltán, Stark Péter trió együtt készülhet a győri csapattal, de edzőmeccsen nem léphet pályára?

A klub szeretné mindhármunkat eladni, ezt eddig sem titkolták a vezetők. Ezért érthető, ha a szakmai stáb elsősorban azoknak nyújt játéklehetőséget, akikre hosszú távon számít. Nincsen ellenemre, ha a jövő csapatát építik Győrben, bár az én helyzetem némiképp eltér a többiekétől: gyomorbántalmaim voltak, legutóbb pedig a térdsérülésem akadályozott a munkában. Sokáig sajnos egyedül készültem, csupán a héten csatlakoztam a többiekhez, és most sem mondanám, hogy százszázalékos állapotban vagyok. Ám igaza van, még ha így is lenne, valószínűleg akkor sem játszanék az utolsó felkészülési meccsen. Főként az említett okok miatt.

Amikor erről kérdeztük volna hármukat, kiderült: a vezetőség megtiltotta, hogy nyilatkozzanak. Feloldották volna közben a „szájzárat”, hogy sikerült szóra bírni?

Nyugodtan leírhat mindent. Nem hiszem, hogy a mondanivalóm bárkit is sértene, és remélem, hátrányom sem származik belőle.

Akkor segítsen a tisztánlátásban! A tulajdonos, Tarsoly Csaba a gyenge szereplés kapcsán megélhetési sztárocskákat emlegetett, akiket kisöpörne. Aztán kiderült, hogy a parkolópályára tett hármastól jelentős bevétel reményében megválna a klub. És bár hivatalosan senki sem erősítette meg, hogy a dörgedelmes üzenet önöknek szólt, azért rengeteg jel erre utal.

Erről az ügyről magam is csak az újságokból értesültem. Nem tudom, mi igaz belőle és mi nem, de feltételezem, vagyok annyira jó kapcsolatban a vezetőkkel, hogy ha baj van velem, a szemembe mondják. Teszem azt behívatnak a rosszul sikerült szezon után az irodába, és közlik velem, hogy mehetek, amerre látok, mert nemkívánatos személy lettem a csapatnál. Ez azonban mind a mai napig nem történt meg, a mendemondák pedig nem foglalkoztatnak.

Azért jó lenne végre pályára lépni, nem?

Persze, hogy jó lenne, bár a térdemet még mindig érzem.

Olyan játékost, aki csak edz, nem lehet könnyű külföldre ajánlani…

Pedig ez a fő cél.

Klement Tibor, a klub ügyvezetője azt nyilatkozta korábban, hogy magyar együttesnek biztosan nem adnák oda, mert semmi pénzért sem erősítenék a honi riválisokat.

Ezzel szemben azt hiszem, ha lenne idehaza csapat, amely megfizetné a győriek által kért összeget, odaadnának. Gazdasági válság van, a magyar kluboknál ott takarékoskodnak, ahol csak tudnak. Mostanában főképp a játékosokon.

Mennyit ér valójában Bajzát Péter?

Amennyit adnak érte, de az érvényben lévő tarifát a menedzserem tudja pontosan. Azt mondtam neki, nem szeretnék a kérőkkel, az ajánlatokkal foglalkozni, csakis akkor keressen meg, ha már valami biztos. Majd akkor leülök tárgyalni, addig készülök, erősítek.

A zuhanyhíradó keveset foglalkozik önnel, ezek szerint nem tolonganak a kérők. A magyar futball kritikája, hogy nem kapkodnak a Soproni Liga gólkirályáért?

Igen, az. Persze nagyon boldog vagyok, hogy húsz gólt szereztem a bajnokságban, minden nagyon szép és jó, csak semmire sem elég. A szerb, horvát vagy román gólkirály is keresettebb a magyarnál, arról nem is beszélve, hogy az ilyen labdarúgók hozzám képest tízszeres áron is elkelhetnek. Sajnos az utóbbi évtizedben válogatott és klubszinten sem tudtunk kiugró eredményt elérni. Az utóbbi években láttam biztató jeleket, de ha előre is léptünk, ez csak apró lépcsőfok volt, és a csúcs még nagyon messze van. Dzsudzsák Balázson kívül hirtelen nem is tudok más játékost mondani, aki valamirevaló csapathoz szerződött a hazai bajnokságból. Igaz, neki valamilyen szempontból könnyebb dolga volt: szerepelt a válogatottban, s megmutathatta magát a Bajnokok Ligájában is. Az ember hiába ábrándozik angol vagy olasz lehetőségről, örülni kell a belga, holland, eseteg osztrák ajánlatnak is.

Vagy éppen görögnek, nemde? Ha jól tudom, az élvonalbeli Panthrakikosz csapatával hozták hírbe.

Akkor ugyanannyit tud, mint én. A nemzetközi átigazolási időszak augusztus végéig tart, nem késtem le semmiről.

Készül azért B- vagy netán C-terv arra az esetre, ha addig nem esik be értékelhető külföldi ajánlat?

Biztos, hogy új helyzet lenne, amelyről egyeztetnem kell a vezetőkkel.

Még az is lehet, hogy Győrben „reked”?

Az új helyzetben nyilván az is benne lehet, hogy minden marad a régiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik