Immár hokicsapata is van a Vasasnak

S. Á., SZ. A.S. Á., SZ. A.
Vágólapra másolva!
2009.07.29. 23:51
Címkék

E hét végére ígérte a Budapest Stars és a Vasas, hogy döntést hoz, nevére veszi-e a piros-kék klub a felnőttkeretét tavaly kialakító jégkorongcsapatot. Nos, az érdekházasság gyakorlatilag megköttetett, már csak a hivatalos bejelentés van hátra. De arra sem kell sokáig várni...

„Mivel minden érintett jól jár, nem volt kérdéses, hogy rábólintanak az ötletre – kezdte Szabó István, a Budapest Stars elnöke. – A megállapodás megszületett, már csak a részleteket kell tisztázni, mint például milyen kedvezményeket kap a másiknál a két szurkolótábor. Pénzügyi mozgás nem lesz a két egyesület között, tulajdonképpen csak marketing-együttműködésről van szó. Tervezzük, hogy a szapporói hősöket kivigyük pólómeccsre, az olimpiai bajnokokat pedig hokira, így próbálva összehozni a drukkereket. Ez ötletünk nem titkolt célja. A szövetségből is érdeklődnek már, mi lesz az új nevünk. Nos, a Vasas Budapest Stars a legvalószínűbb verzió.”

Más téma, de ugyancsak életbevágó: a pénz.

„A jelen gazdasági helyzetben nem várható el azoktól a magánszemélyektől, akik költségvetésünk túlnyomó részét összeadták, hogy ezután is azonos mértékben támogassanak bennünket, így húsz-harminc százalékkal kevesebből gazdálkodunk. Tavaly voltak olyan kiadásaink, amelyek nem minden évben szükségesek, ezeken tíz-tizenöt százalékot meg lehet spórolni, a többit sajnos a játékosok bérezésén kell. Nem nagy titok, hogy költségvetésünk százmillió forint körül lesz” – tette hozzá Szabó.

Bár a csapat augusztus 3-án kezdi meg a felkészülést, még rengeteg a nyitott kérdés. A Mol Liga második kiírásában induló együttesek közül már csak itt kétséges az edző személye. Jelenleg három jelölt van a posztra, az első számú kiszemelt egy, az NHL-ben is megforduló kanadai szakember, rajta kívül cseh és finn trénerrel folynak a tárgyalások.

„Mindenkinek elküldtük a feltételeinket, rajtuk múlik, elfogadják-e – adott rövid helyzetjelentést Kangyal Balázs klubigazgató és játékos. – Nem az a cél, hogy minél gyorsabban kipipáljuk az edzőkérdést, hanem hogy kereteimen belül a legjobb döntést hozzam meg.”

Elsősorban az anyagiakon áll vagy bukik sok minden, ez volt a gátja a Ferencvároshoz visszatérő Budai Krisztián szerződtetésének is, így viszont mindenképpen kell még egy kapust igazolni Rajna Miklós mellé. Információink szerint egy fiatal portás biztosan érkezik, és közel a megállapodás a svéd Björn Wallberggel is, aki az előző szezonban a klub első kapusa volt, nem mellesleg a Mol Liga legjobb kapuvédőjének választották. Nagy jövés-menés egyébként nem várható, az már eldőlt, hogy Popovics Patrik nem lesz a negyedik-tizenharmadik kerületiek játékosa, Sille Tamás pedig erősebb bajnokságba menne.

A válogatottságot a vb után lemondó Kangyal elárulta, valószínűleg ez lesz az utolsó szezonja játékosként, de ha a klub később is igényt tart rá, elképzelhető, hogy folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik