Madonna–MLSZ 1–0

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.29. 01:36
Címkék
Úgy fest, Madonna augusztus 22-én a Kincsem park helyett a Puskás-stadionban koncertezik. Igaz, erről az MLSZ nem kapott hivatalos értesítést, noha szeptember 5-én a labdarúgó-válogatott vb-selejtezőt játszik Svédország ellen, és a szövetségben nem látják biztosítottnak, hogy a rendezvényen sérülő gyepszőnyeget sikerül a sorsdöntő találkozóra helyreállítani. A szervezőiroda csakis a megrongálódott területek, nem pedig a teljes pálya cseréjére bízott meg egy céget…

Hiába állított lapunk stoptáblát a Puskás Ferenc Stadion gyepére eszeveszetten robogó koncert elé, a Madonna-henger maga alá gyűrt valamennyi érvet, amely a magyar labdarúgó-válogatott reménybeli sikere érdekében papírra került.

Hiába írt levelet Kisteleki István, az MLSZ elnöke, a címzett, Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója a segélykiáltás dacára rábólintott arra, hogy a sorsdöntő, szeptember 5-i, Svédország elleni vb-selejtező előtt, augusztus 22én a stadionban léphessen fel a Kincsem parkból „áthelyezett” popdíva.

„A rendezvény természetesen nem veszélyeztetheti a szeptemberben esedékes világbajnoki selejtezők lebonyolítását” – írta a

Nemzeti Sport kérdésére Márkus Éva, a koncertet szervező Live Nation marketing igazgatója, miután világgá kürtölték az új helyszínt.

Csakhogy…

„Minket hivatalosan senki sem értesített a döntésről – panaszolta Kisteleki István kedd délután.

– Délelőtt Kis György, az Olimpiai Központ vezetője egyeztetett a szövetségben, majd kénytelen voltam újból levelet írni Török Ottónak, amelyet aztán elküldtem az Önkormányzati Minisztériumnak, a sportszakállamtitkárnak, de még a miniszterelnöknek is.

Nem tehetünk mást, mint tiltakozunk!”

Az MLSZ-nél továbbra sem látják biztosítottnak, hogy a koncert forgatagában sérülő gyepszőnyeg a selejtezőkre újból kifogástalan állapotban tündököl, bár a Live Nation társaság levelében közölte: „A koncertszervező cég az érintett területek teljes fűcseréjét végrehajtja a rendezvény után.”

A gondok itt kezdődnek…

A helyreállítással megbízott osztrák Richter Rasen társaság ugyanis nem a teljes gyepszőnyeg cseréjére vállalt garanciát.

„Tudomásom szerint ezerötszáz négyzetméternyi területről van szó, holott az egész pálya hétezer-ötszáz négyzetméteres – mondta a vállalat magyarországi képviseletének cégvezetője, Körmendy Zsolt. – Mondtam is, hogy ha már egyszer megcsinálják a gyepet, érdemes lenne az egészet kicserélni, amely mintegy százmillió forintos kiadással járna. A munkálatokkal három nap alatt végezni lehetne, feltéve, hogy nem zúdul éppen akkor nagy eső a fővárosra.”

Mint kiderült: a koncertszervező cég állja a gyepszőnyeg helyreállításából adódó költségeket, ám nem gondolja, hogy a harminc éve halogatott teljes cserét kizárólag egy magántársaságnak kellene finanszíroznia. Ennek ellenére úgy tudjuk, tárgyalások zajlanak a Puskás-stadion komplett fűcseréjéről, amelynek egy részét a Live Nation – a mostani koncerttől függetlenül – szívesen dotálná.

„Kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk – tárta szét a karját Kisteleki István. – Keddig senki sem keresett meg bennünket, ezért úgy veszem, hogy a fejünk fölött döntöttek. Néha úgy érzem, egy banánköztársaságban különbül mennek a dolgok, mint idehaza…”

Csakhogy oda nem megy Madonna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik