Mezey György hazahív egy ügyes csellengőt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.07.29. 01:36
Címkék
Bizakodhatnak a székesfehérvári futballrajongók: a Videoton FC remek játékkal 6–3-ra győzött a bajnoki rajton a Kecskemét otthonában, másrészt úgy tűnik, a klub elöljárói tovább erősítik a csapatot. A Dinamo Kijev futballistája, Farkas Balázs kedden már a kerettel együtt készült, és nincs kizárva, hogy Bajzát Péter is a piros-kékek játékosa lesz.

Kedden kezdődött a heti munka a Videoton labdarúgói számára – a szombati bajnoki bemutatkozás után vasárnap edzett a csapat, hétfőre pedig szabadnapot kaptak a kerettagok –, mégpedig a bevált gyakorlat szerint ezúttal is Felcsúton. Azt talán felesleges hangoztatni, hogy a KTE-Ereco magabiztos, 6–3-as legyőzése jót tett a labdarúgók önbizalmának, és bár Mezey György délelőtt és délután is alaposan megmozgatta a futballistákat, mindenki jókedvűen végezte a gyakorlatokat. Ha belegondolunk abba, hogy a Tomiszlav Szivics edzette Kecskemét ötödikként fejezte be a bajnokságot, és stílusos futballjával kiharcolta a drukkerek szimpátiáját, talán nem elhamarkodott a kijelentés: a Videotonnal alighanem számolni kell majd a dobogós helyek elosztásakor. Főleg akkor, ha az acélosnak tűnő állomány tovább erősödik.

Márpedig ez a helyzet.

A lehetséges érkezők egyike nem más, mint a Dinamo Kijev alkalmazásában álló Farkas Balázs.

A huszonegy esztendős támadó néhány napja említette a Nemzeti Sportban, noha szerződés köti az ukrán sztárgárdához, nincs kizárva, hogy még a nyáron klubot vált. Nos, erre valós esély kínálkozik, ugyanis a háromszoros válogatott támadó kedden már Mezey György felügyelete mellett Dvéri Zsoltékkal gyakorolt.

„Hétfőn érkeztem haza, kedden pedig már Felcsúton tréningeztem – mondta az edzést követően Farkas Balázs. – A Videoton vezetői már korábban is érdeklődtek irántam, és mert engedélyezték Kijevben, hogy kölcsönben máshol folytassam a pályafutásomat, szeretném bizonyítani, igenis segítségére lehetek a csapatnak. A Dinamo trénere, Valerij Gazzajev a napokban azt mondta, nincs oka megkérdőjelezni futballtudásomat, azonban úgy látja, sérülésem után nem vagyok olyan állapotban, hogy kiszorítsam a posztomon szereplő vetélytársat. Márpedig állandó játéklehetőségre van szükségem, annak nincs értelme, hogy a kispadon üljek. Tudom, van hová fejlődnöm, de azt gondolom, Mezey György keze alatt lelkileg és szakmailag is rendbe jöhetek. A bizalom sokat számít, szeretnék bizonyítani.”

S merthogy Farkas Balázs igazolásának terve Mezey György fejéből pattant ki, aligha kérdéses, hogy a játékos a mesteredzőtől megkapja a bizalmat. A szakember nem titkolja, több tehetséges fiatalt is szeretett volna külföldről Székesfehérvárra csábítani: a Bresciában játszó Feczesin Róbert, a Liverpoolban edződő Németh Krisztián és Simon András éppúgy célkeresztben volt, mint Farkas Balázs.

„Szerettük volna ezeket a kallódó gyerekeket hazahozni, és bár eddig falakba ütköztünk, úgy tűnik, Farkas Balázs esetében most reális az esély”– mondta a Videoton vezetőedzője, aki abban bízott, hogy a Kijev légiósa már szerdán, a csapat Győr elleni Ligakupameccsén pályára léphet.

Ennek kicsi a valószínűsége, hiszen Kijevben nagyon nem szeretnék, ha a labdarúgó megsérülne. A játékos ügyeit képviselő Hrutka János lapunknak elmondta, Farkas Balázs azért jött Székesfehérvárra, hogy a klub vezetői saját szemükkel győzödhessenek meg róla, tökéletesen felépült keresztszalag-sérüléséből, és ha szükségét érzik, tetőtől talpig vizsgálják át. A hét végére minden bizonynyal pont kerül az ügy végére: ha létrejön az egyezség, a futballista egy évre kölcsönbe a Videotonhoz kerülhet.

Bajzát Péter helyzete korántsem ennyire egyértelmű.

A gólkirályt az ETO elsősorban külföldre szeretné eladni, ám mert Fehérváron a szakmai stáb úgy látja, szükség van még egy gólerős csatárra, a klub vezetői megkeresték az élvonalban kétszázhúsz mérkőzésen eddig kilencvenhat találatot szerző győri labdarúgót. A lehetséges megegyezés esélyeit rontja, hogy bár Bajzát Péter vírusos megbetegedése már a múlté, a térdét fájlaló támadó egyelőre csak kocogni tud.

Ettől azonban még tény: Bajzát Péter segítségére lehet a dobogót megcélzó Videotonnak.

A kérdés csak az: akar-e az ETO egy lehetséges nagy riválist erősíteni?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik