Dejan Perics a szlovén keretben?

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2009.08.01. 02:08
Címkék

Szlovéniában, választott máso dik hazájában elképesztő népszerűségnek örvend a szerb Dejan Perics, az MKB Veszprém legendás kapusa. A világklasszisról a legfrissebb hír, hogy a szlovénok új szövetségi kapitánya, a horvát Zvonimir Serdarusic a válogatott kapujában képzeli el őt, s erről az Ekipa című lapban beszélt.

A sokadvirágzását élő, 39 éves kapus tavasszal felkarsérülést szenvedett, megműtötték, de a napokban már elkezdte veszprémi társaival a könnyített felkészülést a következő évadra.

„Hála Istennek, a könyökműtétem sikerült, és jóllehet még kezelésekre járok, úgy látszik, nemsokára ismét a kapuba állhatok – mondta a legnagyobb klubsikereit a Barcelonával és a Celjével elérő, vb-bronzérmes (1999) kapus. – Ugyanakkor nem akarom elsietni, még két rögzítőcsavar van a karomban. Mindent szépen kivárok, mert bár az orvosok szerint súlyos volt a műtét, töretlenül optimista vagyok.”

Perics kötődik Szlovéniához (itt él a családja, s itt telepedett le), és elmondta a véleményét Serdarusicról, valamint arról is, hogy a szlovén sajtó és a közvélemény szívesen látná őt a válogatott kapujában.

„A médiából és a barátaim révén értesülök az eseményekről – folytatta Perics. – Tudom, hogy Celjébe, egykori csapatomba visszatért a sportág több sztárja, de biztos nem lesz könnyű újjáépíteni a csapatot, amely korábban nagy sikerekhez szoktatta a közönséget. Pajovic, Vugrinec és Zorman a barátaim, ők újabb eredményekhez tudják segíteni a Celjét.”

Zvonimir Serdarusicról, az új kapitányról azt mondta, ő a világ egyik legjobb és legsikeresebb edzője, aki képes lesz megfelelő viszonyokat teremteni maga körül, és elfogadtatja saját szabályait. Szerződtetése a szlovén kézilabda szempontjából remek húzás, akárcsak az, hogy a válogatott igazgatójának Roman Pungartnikot nevezték ki.

„A válogatott volt legendája és Serdarusic jól megértik egymást, és nagyon jó megoldás, hogy az egykori klasszis játékosok magas pozíciókat kapnak a szövetségben – hangsúlyozta Perics. – A válogatottságomról annyit, már több mint három éve visszavonultam a szerb együttesből, és hogy a szlovénoknál szerepelnék, csak feltételezés. A lapok is csak úgy foglalkoznak vele: mi lenne, ha... Valószínűleg nem utasítanám vissza a tárgyalásokat, mert Szlovéniában fogok élni, ott töltöttem a legszebb éveimet, de nem tudom, mekkora a realitása, hogy 39 évesen védjek a szlovén válogatottban. Eddig hivatalosan senki sem keresett a kéréssel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik