Az a fránya papírmunka

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.08.05. 23:46
Címkék
A helyzet egy hónap alatt semmit sem változott: mindenki tényként kezeli, hogy Prukner László lesz a honi edzőképzés irányítója. Aláírt szerződése azonban továbbra sincs a Kaposvári Rákóczi vezetőedzőjének a Magyar Labdarúgó-szövetséggel. A helyzet már csak azért is kínos, mert augusztusban indulnia kellene a soros pro licences képzésnek...

A történet kezdetéhez egészen az év elejéig kell visszamenni. A hazai edzőképzés vezetője, Bicskei Bertalan eljuttatta felmondólevelét munkáltatójához, miután korábbi klubjának, az egyiptomi al-Maszrinak a vezetőedzője lett... Ezzel a korábbi szövetségi kapitány által betöltött poszt február 15-ével hivatalosan is megüresedett. Természetesen megindult a találgatás, hogy Mezey György és Bicskei Bertalan után ki lesz az a szakember, aki pozícióba kerül, mígnem július elejére egyértelműen kiderült, Kisteleki István MLSZ-elnöknek Prukner László a jelöltje.

A Kaposvárt az első osztályban immár hatodik esztendeje irányító tréner nem titkolta, érdekli a feladat, de csakis akkor vállalja el a felkérést, ha mellette továbbra is edzheti a Rákóczi futballistáit. Ennek látszólag nem volt akadálya, így biztosra lehetett venni, hogy a szükséges papírok napokon belül aláírják. Nem így történt...

„Amikor négy héttel ezelőtt utoljára beszéltem az MLSZ elnökével, Kisteleki Istvánnal, abban maradtunk, hogy Nagy Tamással ketten irányítjuk majd az edzőképzést – mondta csapata Lombard elleni Ligakupa-találkozója előtt Prukner László. – A megbeszéltek szerint én irányítanám a programot, hozzám tartozna a pro licences képzés, míg Nagy Tamás az A- és B-licencet felügyelné. Abban maradtam az elnök úrral, hogy az UEFA-hoz előterjeszt bennünket, s hogy ez megtörténhessen, valamennyi szükséges adatot, diplomamásolatot elküldtünk a szövetségbe. A következő lépés nem a miénk, nem tehetünk mást, várunk…”

A lényeg tehát, hogy a szerződést a felek még nem látták el a kézjegyükkel. Más kérdés, hogy a jelek szerint Prukner Lászlónak nem kell attól tartania, hogy Kisteleki István meggondolja magát. Amikor szerda délután beszéltünk vele, az MLSZ elnöke megerősítette, továbbra is Prukner Lászlót és segítőjeként Nagy Tamást képzeli el az edzőképzés élén.

„Az egyeztetések megtörténtek – mondta Kisteleki István. – A felnőttképzési intézet igazgatója, Kálicz Éva már értesítette Prukner Lászlót, hogy a szeptemberi, athéni, edzőképzéssel kapcsolatos UEFA-előadáson részt kellene vennie a szakembernek. A szerződések valóban nincsenek még aláírva, ám ez már csak formalitás.”

Azaz Prukner Lászlónak egy athéni továbbképzésre van szüksége ahhoz, hogy hivtalosan is az edzőképzés vezetőjének vallhassa magát. Az időpont szeptember 21. és 22., ami azt jelenti, hogy csak szeptember végén indul Magyarországon a pro licences oktatás soros tanfolyama.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik