Giovane Elber visszavonult

Vágólapra másolva!
2006.11.19. 14:24
Címkék
Bejelentette visszavonulását Giovane Elber, egykori brazil válogatott futballista. A Bundesligában hosszú évekig remeklő támadó édesapja halálával, valamint állandó bokasérüléseivel magyarázta a döntését.
Giovane Elber
Giovane Elber
Giovane Elber
Giovane Elber

A pályafutásának jelentős részét külföldön, főleg Németországban töltő Giovane Elber úgy döntött, hogy nem várja meg a szezon végét, és már most szeretne visszavonulni az aktív futballtól.

Elber tizennégy évnyi légiósélet után 2006 elején tért vissza hazájába, ahol a Cruzeiro Belo Horizonte játékosa lett, ahol azonban bokaproblémái miatt nem tudta a tőle megszokott gólerős játékot nyújtani, mindössze hatszor volt eredményes.

A 34 éves futballista az elmúlt egy hónapban már nem volt harcképes, október 14. óta nem lépett pályára. A jobb bokájában jelentkező állandó fájdalmak, valamint 62 éves édesapja váratlan elvesztése miatt döntött a visszavonulás mellett.

Giovane Elber legszebb éveit Németországban töltötte, ahol 133 élvonalbeli góljával a Bundesliga legeredményesebb idegenlégiósa lett, ezeket a találatokat a Stuttgart és a Bayern München színeiben jegyezte, a Borussia Mönchengladbachnál lejátszott négy mérkőzésen nem volt eredményes. Európában először az AC Milan tagja volt, ám az olaszoknál egy percet sem játszott, mivel azok azonnal továbbadták a Grasshoppersnek, majd a ’Gladbach előtt Lyonban is megfordult.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik