Argentína visszavágott Nigériának a 4-1-ért

Vágólapra másolva!
2011.09.06. 17:09
null
Messiék Venezuela után Nigériát is legyőzték (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Argentína a Venezuela ellen 1–0-ra megnyert pénteki felkészülési mérkőzés után 3–1-re legyőzte Nigériát Bangladesben. Az albiceleste csapatkapitánya, Lionel Messi két gólpasszt is adott, és a sikerrel a dél-amerikaiak visszavágtak a júniusi vereségért.

Az argentin válogatott második mérkőzését játszotta Alejandro Sabella irányításával a Venezuela ellen 1–0-ra megnyert pénteki találkozó után. Az ellenfél ezúttal Nigéria volt, a meccset pedig a bangladesi Dakkában rendezték.

Az argentinoknak volt mit törlesztenie az afrikai együttes ellen, amely júniusban 4–1-re megverte a szépítő gólt csak a 99. percben, vitatott tizenegyesből megszerző – tartalékosan felálló – albicelestét.

A dél-amerikaiak ezúttal jobban kezdték a mérkőzést, néhány helyzet után a 25. percben meg is szerezték a vezetést. A csapatkapitányi karszalagot viselő Lionel Messi jól emelt Gonzalo Higuaínhoz, aki mellel átvette a labdát a tizenhatosra betörve, majd laposan a kapu jobb oldalába lőtt. 1–0

Alig telt el egy perc, és az argentin csapat ismét bevette a nigériaiak kapuját. Lionel Messi a felezővonalon labdát szerzett, és végigrobogott az ellenfél térfelén úgy, hogy hárman próbálták megállítani sikertelenül. A Barcelona aranylabdása megpróbálta ellőni a labdát Dele Aiyenugba mellett, a kapus azonban védett, ám Ángel Di María elé pattant a labda, aki az üres kapuba passzolt. 2–0

A második félidő már nem indult túl jól az argentinok számára. A csereként beállt Chinedu Obasi lőtt Sergio Romero kapujának léce alá egy bal oldalról középre lőtt labdát. 2–1

A gól után magukra találó nigériaiak a 62. percben majdnem egyenlítettek, amikor Obinna lőtt veszélyesen kapura, de Romero hárította a próbálkozását.

A 66. percben azonban már Messiék találtak be. Higuaín kapott jó indítást, majd kapura lőtt, a nigériai kapusról kijött a labda, ám Eldersonról a saját kapujába pattant. 3–1

Több találat már nem született, így Argentína visszavágott Nigériának, és a bangladesi szurkolók is elégedetten mehettek haza.

ARGENTÍNA–NIGÉRIA 2–1

1–0, Higuaín

2–0, Di María

2–1, Obasi

3–1, Elderson – öngól

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ARGENTÍNA–NIGÉRIA 3–1 (2–0)
Dakka, Nemzeti Stadion. V: Baksizadeh (iráni)
Argentína: Romero – N. Burdisso, Demichelis, Otamendi – Zabaleta (Fernández, 82.), Mascherano, Rojo (Gutiérrez, 68.), Sosa (Álvarez, 89.) – Di María (Banega, 75.), Messi, Higuaín (Agüero, 76.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella.
Nigéria: Aiyenugba – Okonkwo (Obasi, a szünetben), Elderson, Yobo, Ambrose – Obi, Obi Mikel (Ekpo, 68.), Musa – Obinna, Anichebe, I. Uche. Szövetségi kapitány: Samson Siasia.
Gólszerzők: Higuaín (25.), Di María (26.), Elderson (66. – öngól), ill. Obasi (47.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik