Oroszország: Capello lesz az új szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2012.07.16. 12:52
null
Fabio Capello az angol válogatott után az orosz nemzeti csapat irányítását veszi át (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) hétfői bejelentése szerint Fabio Capello lesz az orosz válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakembert szerdára vagy csütörtökre várják Moszkvába, hogy aláírja szerződését.

 

Az orosz szövetség már kész tényként közli, hogy Capello a válogatottjuk új szövetségi kapitánya, bár a szerződést még nem írták alá a felek.

„Ma úgy döntöttünk, hogy Fabio Capellót nevezzük ki az orosz válogatott élére – idézi az ITAR-TASSZ orosz hírügynökség Nyikita Szimonjant, az RFU alelnökét. – Most már csak le kell zárni a még függőben lévő kérdéseket a szerződés szentesítése előtt. Amint Capello és képviselője megérkezik, szerintünk alá is írja a kontraktust. Erre szerdán vagy csütörtökön kerülhet sor.”

Capello korábban ült már a Milan, a Real Madrid, a Roma és a Juventus kispadján is, legutóbb pedig az angol válogatottat irányította. Utóbbit kivezette az idei Eb-re, ám ott már Roy Hodgson irányította a háromoroszlánosokat.

A 66 éves szakember a szbornajánál a holland Dick Advocaat helyére érkezik, és a hírek szerint a 2018-as, oroszországi rendezésű világbajnokságig kínálnak neki szerződést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik