Skócia: a Rangers utódja nem játszhat az élvonalban

Vágólapra másolva!
2012.07.04. 16:09
null
A Rangersnek az idén megálljt parancsoltak a skót Premier League bejáratánál (Fotó: Reuters)
A skót Premier League-ben szereplő klubok döntése alapján nem indulhat el a bajnokságban a nyáron felszámolt Rangers alapjaira újjáépített glasgow-i klub. Az új Rangersnek a 12 PL-klub közül nyolc támogatására lett volna szüksége, de már ennyi nyilvánosan is közölte, hogy nemmel szavaz. A BBC szerint az még nem tisztázott, hányadik osztályban szerepel a Rangers a 2012–2013-as szezonban.

 

A tavalyi bajnokságot a tabella 2. helyén záró Rangers ugyanezen a néven szereplő utódja is az Ibrox-stadionban játssza a mérkőzéseit, nagy valószínűséggel a negyedosztályban, de erről hivatalos döntés nem született. Mint ahogy arról sem, hogy a bajnokságot az utolsó helyen záró, így kieső Dunfermline marad az élvonalban, vagy a másodosztályt a második helyen záró Dundee jut fel másodikként.

A Rangers februárban 134 millió fontos tartozása miatt kért csődvédelmet, de végül nem sikerült megmenteni, felszámolták, és a klub ingatlanjait és ingóságait felvásárolta egy befektetőcsoport, amely szerette volna elérni, hogy a klub ott folytassa, ahol abbahagyta.

 

AZ ÚT LEFELÉ
A Rangers 2012 februárjában került csődbiztos irányítása alá 134 millió fontos tartozása miatt
A szezon végén csődöt jelentett és felszámolási eljárás alá került a klubot üzemeltető társaság
A Skót Labdarúgó-szövetség és a Skót Premier League megszüntette a klub regisztrációját
A klubot a Charles Green vezette konzorcium vásárolta meg, a Rangers „főnixklubként”, új gazdasági társaságként alakul újjá
Ahhoz, hogy a Rangers megtarthassa első ligás tagságát, a tizenkét klubból nyolc szavazatára lett volna szükség
A glasgow-i kékek így a skót labdarúgóliga felügyelete alá kerülnek, itt szintén a klubok szavaznak, hogy beengedjék-e a másodosztályba. A valószínű válasz nem (döntés július 12-én), a Rangers minden bizonnyal a legalacsonyabb, lefelé átjárhatatlan osztályba, a skót negyedik ligába kényszerül.
Részletes összefoglalót itt olvashat a Rangers „pokolra vezető útjáról!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik