Vajon tényleg az állásával játszik Mancini a Leeds ellen?

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 11:31
null
Roberto Mancini nem félti az állását (Fotó: Action Images)
Az angol harmadosztályban szereplő Brentford menedzsere szerint a Chelsea rotációjának köszönhetően jó esélye van csapatának arra, hogy meglepje nagynevű ellenfelét a Stamford Bridge-en, hiszen a londoni „kékeknél” olyan játékosok kapnak lehetőséget, akik elszoktak a forró hangulatú összecsapásoktól. A Manchester Cityről azt rebesgetik, Roberto Mancini az állásával játszik a Leeds United elleni meccsen. Spanyolországban folytatódik a két madridi klub, a Real és az Atlético üldözőversenye a Barcelona mögötti 2. helyért, míg Olaszországban Firenzében játszik rangadót az Inter.

 

ANGLIA – FA-KUPA ÉS PREMIER LEAGUE

A Chelsea a nyolcaddöntőbe jutásért játszik a harmadosztályú Brentforddal, amelynek otthonában az első mérkőzésen 2–2-re végzett, és így szükségessé vált az ismétlés, immár a Stamford Bridge-en. Uwe Rösler, a vendégek német menedzsere a londoniak rotációs rendszerében látja csapata esélyét.

„A nagycsapatoknál tudják a játékosok, ki az a tizenegy, akire igazán számít a menedzser, a többieknek viszont a kispadon kell ülniük. Ilyen Marko Marin a Chelsea-ben, ő és a hozzá hasonlók ilyenkor kapnak lehetőséget, de nem szerencsés, ha a meccsrutin nélkül lépnek pályára olyan sikeréhes és motivált játékosok ellen, akik a harmadosztályból érkeznek, és életük lehetősége előtt állnak. Az első meccsen megmutattuk, hogy képesek vagyunk felnőni a feladathoz. Már csak azért is, mert az én játékosaim tudják, mit jelent az FA-kupa, míg a Chelsea mellőzött légiósai nem feltétlenül” – mondta Rösler.

A Manchester City már a nyolcaddöntőbeli meccsét játssza szintén hazai pályán, ugyancsak alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben – egyes vélemények szerint a Leedstől elszenvedett vereség Roberto Mancini állásába kerülhet. Az olasz szakember, amikor a pénteki sajtótájékoztatón ezzel a felvetéssel szembesítették, indulatosan válaszolt.

„Akik erről pletykálnak, cseppet sem értenek a labdarúgáshoz – mondta Mancini. – Ha engem most ki kellene rúgni, akkor ugyanezt kellene tenni a Premier League másik tizenkilenc menedzserével is.”

A Liverpoolnak már nincs dolga az FA-kupában, és a csütörtökön a Zenittől idegenben elszenvedett 2–0-s vereség után erős a gyanú, hogy egy hét múlva a Premier League az egyetlen sorozat, amelyben állni fog Brendan Rodgers együttese. A bajnokságban a Pool ma játssza a Swansea elleni mérkőzését, amelyet a vendégek jövő heti Ligakupa-döntője miatt hoztak előrébb.

A Poolnál állítólag Rodgers azt tervezi, hogy több embertől is megválik a nyáron: Pepe Reina, Martin Skrtel, José Enrique, Jordan Henderson és Stewart Downing is a tisztogatás áldozata lehet – ha még nyáron is Rodgers lesz a menedzser.

PREMIER LEAGUE (Tabella itt)
16.00: Liverpool–Swansea City (Tv: Digi Sport 2)

FA-KUPA
4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
13.00: Chelsea–Brentford (Tv: Sport1)
NYOLCADDÖNTŐ
15.00: Manchester City–Leeds United (Tv: Sport1)
16.55: Huddersfield Town–Wigan Athletic (Tv: Sport1)

NÉMETORSZÁG – BUNDESLIGA

A csütörtökön az Európa-ligában az Anzsi otthonában gólt szerző, a múlt heti bajnokin gólpasszt adó Huszti Szabolcs helye biztosnak tekinthető a Nürnbergben vendégeskedő Hannover kezdőcsapatában, Mirko Slomka legfeljebb fáradtság miatt ültetheti a kispadra remek formában lévő légiósát.

A Stuttgartnál rejtély, hogy a Hoffenheimnél vendégeskedő Stuttgart keretébe egyáltalán bekerül-e Hajnal Tamás, aki a Fehéroroszország elleni válogatott mérkőzést követően izomhúzódással tért vissza Németországba, s az azóta lejátszott két mérkőzésre nem nevezte őt Bruno Labbadia.

BUNDESLIGA (Tabella itt)
15.30: Nürnberg–Hannover (Tv: Eurosport2)
17.30: Hoffenheim–VfB Stuttgart (Tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG – SERIE A

Az olasz bajnokság 25. fordulójában az ötödik helyezett Internazionale a hatodik Fiorentinához látogat. Mindkét oldalon nagy fogadkozások előzték meg a mérkőzést, a Fiorentinában kölcsönben szereplő szélső, Juan Cuadrado már be is ígérte a salsát, ha gólt lő az Inter ellen.

„Nekünk kell először gólt lőnünk. Ha ez nem sikerült, le is mondhatunk a győzelemről. Az Inter szeret kontrákat építeni, így nem szabad engednünk, hogy visszaálljon a saját térfelére és kényelmes ellentámadásokat vezessen. Nem szerzek sok gólt, de ha az Inter ellen betalálok, biztosan eltáncolok egy salsát” – mondta Cuadrado.

A Juventus tegnapi, Romától elszenvedett vereségével nagy esély adódott a Napoli előtt. A Mazzarri-csapat a tizenkettedik helyen álló Sampdoria ellen lép pályára otthon a San Paolo Stadionban, és egy gőzelemmel két pontra megközelítheti az éllovas Juventust. A Sampdoria különösen nehéz feladat elé néz, hiszen ebben a szezonban eddig egyedül a Bologna tudta megverni a Napolit Nápolyban. A Pescara a Cagliari ellen játssza a forduló alsóházi rangadóját, a két csapat között mindössze négy pont a különbség. A találkozó érdekessége, hogy 1986 óta sem a Seria A-ban, sem a Serie B-ben nem tudott a Cagliari ellen hazai pályán nyerni a Pescara.

OLASZ SERIE A (Tabella itt)
15.00: Catania–Bologna
15.00: Genoa–Udinese
15.00: Napoli–Sampdoria (Tv: Sport Klub)
15.00: Pescara–Cagliari
15.00: Torino–Atalanta
20.45: Fiorentina–Internazionale (Tv: Sport Klub)

SPANYOLORSZÁG – PRIMERA DIVISIÓN

Az Atlético Madrid és a Real Madrid is pályára lép: a blancók a Rayo Vallecanót fogadják, míg az Atlético a Valledolid ellen játszik idegenben. A két madridi csapat között mindössze négy pont a különbség, így egyikük sem veheti félvállról mai találkozóját, különösen hogy a Málaga tegnapi győzelmével már négy pontra megközelítette a harmadik helyezett Real Madridot.

Újra délben rendeznek mérkőzést a spanyol bajnokság 24. fordulójában. Az ebédidőben játszott mérkőzésen a tabella kilencedik helyén álló Levante idegenbeli sikerrel pontban utolérheti a hetedik helyen álló Real Sociedadot.

A jó formában lévő, öt mérkőzés óta veretlen Espanyol a Betis ellen lép pályára. Joan Capdevila, az Espanyol rutinos védője tudja, hogy nehéz mérkőzés vár csapatára, azonban a katalánoknak égető szükségük lenne a győzelemre, hiszen éppúgy van még esélyük az európai szereplést érő helyek egyikének megszerzésére, mint a kiesésre. A csapatot mindössze kilenc pont választja el az Európa-liga indulást érő hatodik helytől, és csak nyolc pontra van a kiesést jelentő tizennyolcadik helytől.

„Jó sorozatban vagyunk, de tudjuk, hogy nem szabad egy pillanatra sem hátradőlnünk, és megnyugodnunk. A Betis kemény ellenfél, és otthon egészen kiemelkedően játszik. Egy győzelemmel megnyugtató távolságra kerülnénk a kiesőzónától, így most mindenképpen bizonyítanunk kell” – mondta Capdevila.

PRIMERA DIVISIÓN (Tabella itt)

12.00: Real Sociedad–Levante
17.00: Valencia–Mallorca
19.00: Valladolid–Atlético Madrid (Tv: Sport1)
21.00: Espanyol–Betis
21.00: Real Madrid–Rayo Vallecano (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik