UEFA: Katarban lehetetlen lenne nyáron játszani - Platini

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 17:11
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke nemrégiben adott nyilatkozatában elmondta, a 2022-es katari világbajnokságot lehetetlen lenne nyáron megrendezni, ugyanis a közel-keleti országban az év közepén 50 fok van.

„Katarra szavaztam, amikor a világbajnokság helyszínéről kellett dönteni, mert még nem rendeztek ilyen kaliberű eseményt a korábbiakban. Ha januárban vagy decemberben kellene Katarban futballozni, az nem jelentene problémát, nyáron viszont lehetetlen lenne ott játszani, hiszen ötven fok van” – ismertette álláspontját Platini.

„A futballtársadalom egy nagy család, amely képes alkalmazkodni a körülményekhez, de a labdarúgás legnagyobb eseményét olyan időpontban kell megrendezni, ami mindenki számára megfelelő” – folytatta okfejtését a francia sportvezető, majd kitért a 2020-as Európa-bajnokságra is, amelyet nem egy vagy két ország, hanem tizenhárom város rendezhet meg.

„A hét év múlva esedékes kontinenstorna kivételes esemény lesz. Az Európa-bajnokságok történetének hatvanadik évfordulóját fogjuk ünnepelni, ebből az alkalomból kerül sor a különleges rendezésre” – mondta Platini, utalva arra, hogy az első Eb-t 1960-ban rendezték meg.

A korábbi kiváló labdarúgó véleményt formált az Európa-ligáról is. Az 57 esztendős sportvezető szerint az El kiváló lehetőség azoknak a csapatoknak, amelyeknek nincs valós esélyük megnyerni a Bajnokok Ligáját, ugyanakkor tisztában van vele, hogy néhány klub hazája bajnokságát helyezi előtérbe a második számú európai kupasorozattal szemben.

Platini mindezek ellenére nem lát rá sok esélyt, hogy a közeljövőben jelentősen megváltoztassák a sorozat lebonyolítási rendszerét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik