Szupervasárnap Angliában: MU–Chelsea és Liverpool–Everton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 12:06
null
A Manchester United és a Chelsea legutóbbi mérkőzését Demba Ba pazar góljával a londoniak nyerték (Fotó: Action Images)
Bajnokavatásokban gazdag nap elé nézhetnek a labdarúgás szerelmesei, hiszen könnyen elképzelhető, hogy vasárnap estére három jegyzett bajnokságban is régi-új aranyérmest köszönthetnek a szurkolók: az olasz bajnokságban a Juventust, míg Hollandiában az Ajaxot koronázhatják meg, a francia bajnokságban pedig a Paris Saint-Germain kerülhet karnyújtásnyira a végső elsőségtől. Ugyanakkor Angliában is érdekes meccsekre van kilátás: a bajnoki címét már korábban bebiztosító Manchester United a harmadik – de akár még a második – helyért harcban lévő Chelsea-t fogadja, míg Liverpoolban városi derbire kerül sor.

 

PREMIER LEAGUE

Az Anfield Roadon derbit rendeznek, amelynek – a csapatok táblázaton elfoglalt helyezésétől függetlenül – mindig hatalmas a tétje. A Liverpool a hetedik helyen áll, és már nincs esélye megkaparintani az európai kupaindulást érő helyeket, míg a városi vetélytárs Everton öt ponttal megelőzi ősi riválisát, és nem kis szerencsével akár az ötödik pozícióba is odaérhet, de a legfőbb célja alighanem az, hogy Steven Gerrardék előtt végezzen a bajnokságban.

A hazaiak legnagyobb hiányzója a „harapós kedvében lévő" Luís Suárez lesz, aki már a második találkozóját fogja kihagyni a Braniszlav Ivanoviccsal történt affér miatt, míg az Evertonban Phil Neville-t leszámítva minden játékos harcra kész állapotban van.

A már bajnok Manchester United 17 órakor fogadja a Chelsea-t, a londoniak számára azonban még komoly tétje van az erőpróbának, hiszen a „kékek" egy esetleges győzelemmel feljöhetnek a tabella harmadik helyére, megelőzve az Arsenalt, úgy, hogy még eggyel több fellépésük is lesz hátra Rafa Benítezéknek.

„A legfontosabb, hogy továbbra is nyerjük a meccseinket, és ne fáradjunk el fejben sem. Előnyünkre is válhat, hogy már nincs rajtunk nyomás, hiszen így sokkal nyugodtabban léphetünk pályára, és jobb mérkőzéseket játszhatunk" – mondta Nemanja Vidics, a „vörös ördögök" szerb védője, aki szeretné, ha a hátralévőkben már csak élveznék a futballt.

„Semmi sem változott, motiváltak vagyunk. Már nem kell a pontokat számolgatni, bajnokok vagyunk, úgyhogy itt az ideje, hogy élvezzük a játékot. Minden alkalommal, amikor pályára lépünk az Old Traffordon, a győzelem a célunk, és ez a Chelsea ellen sem lesz másképp. Nyerni akarunk, és szeretnénk stílusosan befejezni a bajnokságot" – tette hozzá az MU védője.

SERIE A

A Juventusnak egy pont is elegendő a bajnoki címhez hazai pályán a kiesés ellen küzdő Palermo ellen, ugyanis ez esetben tizenkét egységnyi előnyre tenne szert az Inter ellen este pályára lépő Napoli előtt, és mivel az olasz élvonalban pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, Antonio Conte csapata a döntetlennel is bajnoki címet ünnepelhetne.

Claudio Marchisio, a torinóiak középpályása szerint óriási esély előtt áll az együttese.

„Esélyünk van a saját szurkolóink előtt, otthon megünnepelni a bajnoki címet. Hatalmas lehetőség ez, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen vasárnapi ellenfelünk, a Palermo a túlélésért küzd" – nyilatkozta az olasz válogatott játékos.

„Nyerni megyünk Torinóba. Nem azért lépünk pályára, hogy elrontsuk a Juventus buliját, hanem hogy saját partit tartsunk. Meg kell szereznünk a három pontot, bármi áron" – vélekedett Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke.

Szót érdemel még a sérültekkel teletűzdelt Inter nápolyi vendégjátéka. Ha a házigazda Cavaniék győznek, szinte biztosan odaérnek a második helyre, hiszen legrosszabb esetben is hét ponttal előznék meg három fordulóval a zárás előtt a Milant, amely ma a Torinót fogadja.

LIGUE 1

A listavezető Paris Saint-Germain a francia bajnokság 35. fordulójának záró mérkőzésén a Valenciennes-t fogadja, és ha győz, szinte biztosan felülhet a trónra. Ibrahimovicék ugyanis sikerük esetén három meccsel a zárás előtt kilenc ponttal vezetnének az Olympique Marseille-jel szemben, és mivel Franciaországban azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönt, nehéz elképzelni, hogy a kikötővárosiak – akik +7-tel állnak – megelőzik a fővárosiakat, akiknek jelenleg +41-e van, de ez a mai győzelemmel ugye tovább nőhet.

EREDIVISIE

A holland élvonalban az Ajaxnak semmi más dolga nincsen, mint hogy hazai pályán legyőzze a sereghajtó Willem II-t, és akkor megnyeri a bajnokságot, ellenfele pedig biztosan kiesik az első osztályból.

A Németh Krisztiánt a kispadra nevező Roda a NAC Breda vendége lesz, míg a Babos Gáborral felálló NEC Nijmegen a PSV-hez látogat Eindhovenbe.

BUNDESLIGA
15.30: Freiburg–Augsburg (Tv: Eurosport2)
17.30: Hamburg–Wolfsburg (Tv: Eurosport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

PRIMERA DIVISIÓN
12.00: Mallorca–Levante
17.00: Zaragoza–Rayo Vallecano
19.00: Sevilla–Espanyol (Tv: Sport1)
21.00: Barcelona–Betis (Tv: Sport1)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

PREMIER LEAGUE
14.30: Liverpool–Everton (Tv: Digi Sport1)
17.00: Manchester United–Chelsea (Tv: Digi Sport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

SERIE A
12.30: Udinese–Sampdoria (Tv: Sport Klub)
15.00: Lazio–Bologna
15.00: Genoa–Pescara
15.00: Catania–Siena
15.00: Parma–Atalanta
15.00: Milan–Torino (Tv: Sport Klub, felvételről 17.00)
15.00: Juventus–Palermo (Tv: Sport Klub)
20.45: Napoli–Internazionale (Tv: Sport Klub)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

LIGUE 1
14.00: Rennes–Nice
17.00: Nancy–Lyon
21:00: PSG–Valenciennes
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

EREDIVISIE
12.30: Ajax–Willem II
12.30: AZ Alkmaar–PEC Zwolle
12.30: ADO Den Haag–Feyenoord
12.30: Heerenveen–Utrecht
12.30: Heracles–Twente
12.30: NAC Breda–Roda JC
12.30: PSV–NEC Nijmegen
12.30: Venlo–Groningen
12.30: RKC Waalwijk–Vitesse
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik