Spanyolország: Iker Casillas 135 nap után védhet újra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.08. 18:30
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kezdőbe jelölte Iker Casillast a ma esti, Haiti elleni felkészülési mérkőzésen. A klasszis 135 napos kihagyás után védhet újra tétmeccsen.

„A válogatottban mindig is kiálltunk Iker mellett – utalt a kapus mögött lévő nehéz időszakra Del Bosque. – Egy játékos közülünk, aki a legmagasabb szinten képes képviselni minket, és mindig szeretettel viseltettünk irányába.”Del Bosque. – Egy játékos közülünk, aki a legmagasabb szinten képes képviselni minket, és mindig szeretettel viseltettünk irányába.”

Az eset pikantériája, hogy a Real Madrid hálóőre legutóbb január 24-én játszott, akkor tört el ugyanis a keze, és hiába épült fel időközben, José Mourinho nem tette vissza az első számú kapusát, hanem a szezon közben szerződtetett Diego Lópeznek szavazott bizalmat. Utóbbi aztán élni is tudott vele, így szakmailag nem volt indokolt a visszacsere. Persze, mindebbe a szakember részéről némi bosszúvágy is vegyült, a madridi öltöző egyik kulcsfigurájaként Casillasnak nem kis része van abban, hogy a portugál végül távozott a Realtól.

A marca.com szavazói is Casillast állították be a válogatott kezdőjébe, annak ellenére, hogy a Konföderációs Kupára is utazó spanyol keretben Víctor Valdés és Pepe Reina személyében olyan kapusok vannak, akik a madridi kollégával ellentétben a tavasszal is bőven szerephez jutottak.

A spanyol válogatottsági rekordot tartó, 32 éves Casillas a 144. fellépésére készül a nemzeti együttesben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik