Felkészülés: 3-0-s Chelsea-zakó, Besic iksszel debütált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 18:55
null
A Werder két tizenegyest is értékesített a Chelsea ellen (Fotó: Action Images)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen az angol Chelsea 3–0-s vereséget szenvedett a két büntetőt is értékesítő Werder Brementől, míg Muhamed Besic a Porto elleni 1–1-gyel debütált az Evertonban.

Nem kezdett jól José Mourinho Courtois – Azpilicueta, Zouma, Terry, Filipe Luis – Van Ginkel, Matics – Szalah, Fabregas, Torres – Diego Costa tizeneggyel felálló együttese, és a 8. percben csak Courtois emberfeletti védése akadályozta meg a Werder vezető gólját, de Di Santo közeli fejesére valahogy leért a jobb alsóra.

A 20. percben aztán már a belga kapus sem segíthetett, Terry kezezése után Elia a bal alsóba lőtte a büntetőt (1–0).

A 37. percben pedig már kettővel vezetett a német csapat, Fritz adott a jobb szélről ballal középre, Obraniak pedig 12 méterről a jobb alsóba fejelt (2–0).

A 69. percben egy Werder-szöglet utáni gyors kontra végén került helyzetbe a Chelsea, de Fabregas emelése végül a háló tetejére hullott, így nem jött össze a szépítés.

Ellenben a Werder még szerzett egy újabb gólt, a 89. percben ismét tizenegyeshez jutottak a németek, a Real Madridhoz szerződő Toni Kroos öccse, Felix pedig a jobb alsóba lőtt. A szünetben csereként beálló Cech is érezte az irányt, de Courtois-hoz hasonlóan ő sem tudott védeni (3–0).



Az Everton a Leon Osman tiszteletére rendezett meccs 42. percében McGeady labdaszerzése után Naismith révén megszerezte a vezetést a Porto ellen (1–0).

A második félidőre beállt a liverpooliaknál a Ferencvárostól szerződtetett Muhamed Besic is, aki egy nagyszerű csellel nyitott, majd egyből kemény belépőkkel igyekezett felhívni magára a figyelmet, és hamar belopta magát a szurkolók szívébe egy tökéletes ütemű becsúszó szereléssel is.

Besic játéka olyannak tűnhetett, mintha már évek óta itt futballozna. Ugyanezt láttam tőle a világbajnokságon – olyan valaki, aki soha nem jön zavarba" – nyilatkozta a Ferencvárostól igazolt Besicről Roberto Martínez.

Besic első mozdulatai igen jól sikerültek

Az 57. percben azonban így is kiegyenlített a Porto, egy gyönyörű Brahimi, Herrera, Jackson Martinez összjáték után a kolumbiai támadó lőtte ki a jobb alsó sarkot (1–1).

A 82. percben Browning lövésénél még egyszer közel került az Everton a győztes gól megszerzéséhez, azonban ez a lehetőség is kimaradt, így 1–1-re végződött az összecsapás.

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Bolton Wanderers felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott a holland Vitesse-től. Az együttes magyar kapusa, Bogdán Ádám nem került be a meccskeretbe.

A Hannover 6–2-re legyőzte az arab emírségekbeli Al-Ahlit. Huszti Szabolcs korábbi csapata a Csákvár elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal büntetőből is eredményes volt, sőt kétszer is, az elsőt a triplázó Jan Schlaudraff, a másodikat Szakai Hiroki értékesítette, a kettő között még Kenan Karaman is szerzett két gólt.

A PSV 1–0-ra kikapott másodosztályú ellenfelétől, az ADO Den Haag pedig kettővel verte meg a spanyol Levantét.

A 2800 néző előtt megrendezett Rapperswil–Dortmund összecsapáson a vendégek az első félidőben a Langerak – Knystock, Szubotics, Ginter, Schmelzer – Kirch – Jojics, Mhitarjan – Dzsi Dong Won – Aubameyang, A. Ramos, míg a második játékrészben a Bonmann – Knystock, Papasztathopulosz, Sarr, Güll – Kehl, S. Bender – Maruoka, Amini, Hofmann – Immobile összeállításban léptek pályára, és már a 83. másodpercben megszerezték a vezetést Pierre-Emerick Aubameyang találatával.

A folytatásban a gaboni támadó ismét betalált , rajta kívül Dzsi Dong Won és Ciro Immobile is két gólt szerzett, míg Henrih Mhitarjan, Adrián Ramos, Maruoka Micuru és Jonas Hofmann egy találattal vette ki a részét a gólzáporos sikerből.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, VASÁRNAPI EREDMÉNYEK
Hannover (német)–Al-Ahli (arab emírségekbeli) 6–2
ADO Den Haag (holland)–Levante (spanyol) 2–0
Den Bosch (holland, II.)–PSV (holland) 1–0
Bolton Wanderers (angol, II.)–Vitesse (holland) 0–1
Utrecht (holland)–Konyaspor (török) 1–1
West Ham (angol)–Málaga (spanyol) 0–2
Augsburg (német)–Trabzonspor (török) 3–1
Blackburn (angol, II)–Stoke City (angol) 1–1
Everton (angol)–Porto (portugál) 1–1
Werder Bremen (német)–Chelsea (angol) 3–0
Schalke (német)–Newcastle United (angol) 1–3
Palermo (olasz)–Brescia (olasz) 2–2
Rapperswil (svájci)–Borussia Dortmund (német) 0–10
Verona (olasz)–al-Hor (katari) 4–0
Alaves (spanyol, II.)–Real Sociedad (spanyol) 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik