Ligue 1: kifakadt a PSG támadója, távozhat a nyáron

Vágólapra másolva!
2015.04.08. 18:23
Edinson Cavani, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain támadója elégedetlen a csapatban betöltött szerepével és egyre csak romlik a viszonya Laurent Blanc vezetőedzővel, így ügynöke szerint nyáron Angliába vagy Spanyolországba távozhat.

Cavani az Olympique Marseille elleni 3–2-re megnyert rangadó közben összeveszett Blanc-nal, miután a francia szakember az 59. percben lecserélte őt. Az uruguayi támadó ugyan nem tulajdonított komoly jelentőséget a cserének, a szerepe miatt mégis elégedetlenségét fejezte ki.

„Az egyetlen probléma, amiről korábban is beszéltem az, hogy 2013 nyarán azért szerződtettek Párizsba, hogy csatárként szerepeljek Zlatan Ibrahimovic oldalán. Franciaországban támadóként ítélnek meg, holott nem játszhatok ezen a poszton" – mondta Cavani a Canal+-nak a vasárnapi mérkőzést követően.

Claudio Anellucci, a 68-szoros uruguayi válogatott Cavani ügynöke legutóbbi rádióinterjújában nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a transfermarkt.de szerint 50 millió euróra becsült gólvágó elhagyja a francia címvédőt.

„Egyelőre korainak tűnik, hogy a távozásáról beszéljünk, szerződés köti a PSG-hez – mondta Anellucci a Radio Olympianak. – Amint tisztázódik a helyzete, különböző lehetőségek nyílhatnak meg előttünk: a Cavani-kaliberű játékosokat a legnagyobb európai klubok követik. Spanyolország és Anglia vonzó lehet, az olasz klubok azonban nem engedhetik meg maguknak Cavanit."

A 2014–2015-ös szezonban negyvenegy mérkőzésen tizennyolc gólt szerző Cavanit nem nevezték a szerda esti St. Étienne elleni Francia Kupa-elődöntőre, bár a hivatalos álláspont miatt combsérülés miatt maradt ki a keretből, a vita és a legutóbbi megnyilvánulás másra enged következtetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik