Női vb: Marozsán a legjobb; megtört a németek lendülete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.12. 00:12
A Marozsán Dzseniferrel felálló német labdarúgó-válogatott – amely az első mérkőzésén 10–0-ra megverte Elefántcsontpartot – 1–1-es döntetlent játszott Norvégiával a kanadai világbajnokság B-csoportjának második fordulójában.

A bokasérüléséből felépülő magyar származású játékos első világbajnoki fellépésén hajszálpontos keresztlabdákkal és több távoli lövéssel vétette észre magát, melyek közül az egyik kísérlet gólt eredményezett. A hatodik percben Marozsán húszméteres próbálkozása kipattant Ingrid Hjelmethről, a berobbanó Anja Mittag pedig higgadtan a kapuba emelt.bokasérüléséből felépülő magyar származású játékos első világbajnoki fellépésén hajszálpontos keresztlabdákkal és több távoli lövéssel vétette észre magát, melyek közül az egyik kísérlet gólt eredményezett. A hatodik percben Marozsán húszméteres próbálkozása kipattant Ingrid Hjelmethről, a berobbanó Anja Mittag pedig higgadtan a kapuba emelt.

A két meccs után négy gólnál járó csatár találata azonban nem ért három pontot, mert a norvégok a második félidőben Maren Mjelde tökéletes szabadrúgásával egyenlítettek.

A döntetlennel egyik fél sem járt rosszul, ám a csoportelsőség kérdése továbbra is nyílt. A FIFA hivatalos honlapján Marozsánt választották meg a meccs legjobbjának.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A csoport másik mérkőzésén Thaiföld hátrányból felállva legyőzte Elefántcsontpartot, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit – igaz, az utolsó körben a németekkel csap össze.

Az A jelű négyesben a házigazda Kanada és Új-Zéland összecsapása a meccs elején harminc percre félbeszakadt a szakadó eső miatt. A folytatásban a vendégek Amber Hearn révén tizenegyest hibáztak, így meg kellett elégedniük az egy ponttal. A kínaiak kihasználták a hollandok hosszabbításban elkövetett hatalmas védelmi hibáját, és megnyerték a találkozót.

A HOLLAND VÉDŐ NAGYOT HIBÁZOTT

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
2. FORDULÓ, A-CSOPORT
Kína–Hollandia 1–0
(Vang Li-sze 91.)
Kanada–Új-Zéland 0–0

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kanada 2
1 1
1–0 4
2. Kína 2 1 1 1–1 3
2. Hollandia 2 1 1 1–1 3
4. Új-Zéland 2
1
1 0–1 1

B-CSOPORT
Németország–Norvégia 1–1
(Mittag 6., ill. Mjelde 61.)
Elefántcsontpart–Thaiföld 2–3 (N'Guessan 4., Nahi 88., ill. Srimanee 26., 45+3., Chawong 75.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 1 1 11–1 4
2. Norvégia 2 1 1 5–1 4
3. Thaiföld 2
1
1 3–6 3
4. Elefántcsontpart 2
2
2–13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik