Női vb: óriási góllal sikerült az angoloknak, ami eddig soha

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 01:09
null
Alex Morgan ebből a szögből is be tudta venni a kolumbiaiak kapuját (Fotó: Reuters)
Az angol válogatott hátrányból felállva 2–1-re megverte Norvégiát a kanadai női világbajnokság nyolcaddöntőjében. A kétszeres győztes Egyesült Államok két góllal nyert Kolumbia ellen.

A gól nélküli első félidő után az 1995-ös világbajnok skandináv csapat a rutinos Solveig Gulbrandsen fejesével megérdemelten előnybe került, ám az angolok – a játék képe alapján némiképp váratlanul – megfordították a meccset.

A csapatkapitány Steph Houghton találata után a Manchester City védője, Lucy Bronze első világbajnoki kapura lövéséből óriási gólt ragasztott a léc alá. A szigetországi együttes első győzelmét aratta a világbajnokságok történetében az egyenes kieséses szakaszban, míg a norvégokat nyolc vereség és egy döntetlen után először verte meg világversenyen, illetve annak selejtezőjében.

Az angolok a negyeddöntőben a házigazda Kanadával találkoznak.

NORVÉGIA–ANGLIA 1–2

A kolumbiaiak kapuját a 20 éves Catalina Pérez védte a kétszeres világbajnok Egyesült Államok elleni mérkőzésen, és az első félidőben nagy védésekkel őrizte meg kapuját a góltól. Az első vb-meccsén pályára lépő játékos azonban a szünet után piros lapot kapott, amivel nagyon nehéz helyzetbe sodorta csapatát.

Az Alex Morgan buktatásáért megítélt tizenegyest a 2012-ben a világ legjobbjának megválasztott Abby Wambach mellé lőtte, ám három perccel később Morgan javította társa hibáját, és éles szögből leadott lövésével meglepte a dél-amerikai együttes kapusát. A végeredményt a 200. válogatott fellépéséhez közelítő Carli Lloyd állította be büntetőből, aki négy évvel ezelőtt, a 3–0-ra megnyert csoportmeccsen is bevette a kolumbiaiak kapuját.

Az Egyesült Államok a legjobb nyolc között Kínával csap össze, amelyet az 1999-es világbajnokság döntőjében tizenegyesekkel legyőzött.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–KOLUMBIA 2–0

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
NYOLCADDÖNTŐ
Norvégia–Anglia 1–2
(Gulbrandsen 54., ill. Houghton 61., Bronze 76.)
Egyesült Államok–Kolumbia 2–0 (Morgan 53., Lloyd 66. – 11-esből)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Kína–Egyesült Államok
Németország–Franciaország
Ausztrália–Japán/Hollandia
Anglia–Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik