Felkészülés: Guardiola vereséggel debütált a Man. City kispadján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 22:41
null
Carlo Ancelotti és Pep Guardiola találkozása a mérkőzés előtt (Fotó: AFP)
Pep Guardiola korábbi csapata, a Bayern München ellen mutatkozott be a Manchester City kispadján a két csapat felkészülési mérkőzésén. Mindkét együttesben rengeteg fiatal játékos kapott lehetőséget, a mérkőzést pedig egy húszéves támadó középpályás, Erdal Öztürk gólja döntötte el a bajorok javára.

Pep Guardiola, a Manchester City újdonsült menedzsere a Caballero – Maffeo, Adarabioyo, Kolarov, Angelino – Fernando, Fernandinho – Barker, Zincsenko, Navas – Iheanacho tizenegyet küldte a pályára korábbi csapata, a Bayern München ellen. A bajoroknál Carlo Ancelotti a múlt héten debütált a kispadon: az ötödosztályú SV Lippstadtot sikerült 4–3-ra legyőznie a Bayernnek.

A manchesteri alakulathoz hasonlóan a Bayern kezdőjében is több fiatal játékos helyet kapott: Ancelotti az Ulreich – Rafinha, Feldhahn, Javi Martínez, Bernat – Lahm, Xabi Alonso, Alaba – Benko, Green, Ribéry tizenegynek adott bizonyítási lehetőséget.

A gól nélküli első félidőt követően rengeteg új arc tűnt fel a pályán – Guardiola ötöt, Ancelotti nyolcat cserélt a második negyvenöt percben –, ám gólt sokáig nem láthattak az Allianz Arénában helyet foglaló nézők.

A 76. percben azonban megtört a jég, a csereként beálló 20 éves Erdal Öztürk távoli, meglehetősen gyenge lövése megpattant egy védő lábán, ez pedig becsapta a második félidőre beszálló Angus Gunnt, aki nem tudott hárítani, így a Bayern München 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt, Guardiola pedig vereséggel debütált az angol együttes kispadján.

A MÉRKŐZÉS EGYETLEN TALÁLATA:


A folytatásban a Manchester City Kínába utazik, ahol a városi rivális Manchester Uniteddel és a német Borussia Dortmunddal is összeméri az erejét. A münchenieknek a hatodosztályú Landshut elleni edzőmérkőzés következik a sorban, majd Amerika felé veszik az irányt, ahol a Milannal, az Interrel és a Real Madriddal is összecsapnak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bayern München (német)–Manchester City (angol) 1–0
(Öztürk 76.)

A NAP TÖBBI FELKÉSZÜLÉSI TALÁLKOZÓJÁRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik