PSG: Neymar után Mbappét is szerződtették – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.31. 19:37
Neymar után Kylian Mbappé is a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germainnél folytatja pályafutását.

A PSG és a Monaco közötti megállapodás létrejöttét a PSG a hivatalos honlapján megerősítette.

Ami a részleteket illeti, a párizsi klub egy évre veszi kölcsön Kylian Mbappét, és a 2017–2018-as szezon után opciós joga lesz, hogy 155 millió euróért végleg megvásárolja négy évre – ez az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén 190 millió euróra emelkedhet.

Az előzetes hírekkel ellentétben a PSG nem von bele más játékost az üzletbe.

A francia óriás így egyébként az UEFA pénzügyi fair play szabályzatát sem sérti meg, és bár a kölcsönvételért is viszonylag nagyobb összeget fizet, az európai szövetség zöld utat adott a transzfernek.

„Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez – jelentette ki Mbappé az aláírás után. – Egy Párizs környéki fiatalnak gyakran az az álma, hogy a piros-kék színű mezt viselje, és megtapasztalja a Parc des Princes atmoszféráját. Vonzott a klub terve, amely az egyik legnagyravágyóbb Európában. A csapattársaim mellett szeretnék tovább fejlődni, miközben segítem a csapatot, hogy elérje nagy céljait.”

Mbappé az előző, 2016–2017-es kiírásban robbant be a köztudatba, amikor vezérletével a Monaco megnyerte a Ligue 1-et, míg a Bajnokok Ligájában az elődöntőig menetelt, amelyben a Juventus állította meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik