FFT: ki adta el kinek Dárdait?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.21. 16:42
null
Végül a Herthában kötött ki (Fotó: AFP)
A FourFourTwo magazin Döglött akták sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. 2015 februárjában azt kutatta Veszprémi Linda: milyen machinált pénzmozgásokat követően került Dárdai Pál 1996-ban Pécsről a BVSC-be, majd onnan tovább Berlinbe.

A Pécsi MFC 19 éves középpályása, ifjabb Dárdai Pál volt a magyar átigazolási piac legkeresettebb kincse 1996 januárjában. Sokan biztosra vették, hogy első számú kérője, a BL-pénzek révén igencsak megtollasodott Ferencváros vásárolja meg, ám váratlanul az őszi szezon után ötpontos előnnyel listavezető BVSC játékosa lett – majd egy év múlva máris a berlini Herthába távozott.

Bár az érintettek rendre kerülik a témát, de futballberkekben régóta arról beszélnek: Dárdait valójában nem a BVSC vásárolta meg 1996 januárjában, hanem maga Mezey György, a vasutasklub szakosztály-igazgatója, aki aztán a saját zsebére adta tovább a következő év elején a német Hertha BSC-nek. Több erre utaló jelet is lehet találni.

A történet – amely hemzseg a szokatlan pénzügyi és jogi megoldásoktól – igazságtartalmát próbálja felderíteni a cikk, amely teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik