Mourinho és Lampard nem vállalta, MU-ikon lehet a kanadai kapitány

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 14:35
Ole Gunnar Solskjaer is jelölt a kanadai válogatott kapitányi posztjára (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli Manchester United egykori kiválóságát és korábbi menedzserét, a 2021 óta munkanélküli Ole Gunnar Solskjaert szeretné szövetségi kapitányának a kanadai válogatott.

A The Standard beszámolója szerint a „vörös ördögöktől” 2021 novemberében menesztett Ole Gunnar Solskjaer lehet a kanadai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután az AS Romától a közelmúltban menesztett José Mourinho és a legutóbb a Chelsea-nél dolgozó Frank Lampard is visszautasította az ajánlatot. A lap szerint a portugál már az interjút is elutasította, míg az angol úgy érzi, nem ez a legmegfelelőbb lehetőség a visszatérésre.

A kanadai labdarúgó-válogatottnak ugyanakkor minél hamarabb meg kellene találnia az új szakvezetőt, ugyanis a 2026-os világbajnokság társrendezőjének csapatának élére tavaly augusztusban ideiglenes jelleggel nevezték ki a John Herdmant váltó Mauro Biellót.

A lap úgy tudja, hogy a Kanadai Labdarúgó-szövetség felvette a kapcsolatot Ole Gunnar Solskjaerral és az amerikai Jesse Marsch-sal is, hogy legyenek a kanadai válogatott kapitányai.

A norvég 2021 óta nem edzősködött, 2023 januárja óta az UEFA meccselemzőjeként tevékenykedik, míg a korábban Salzburgban és Lipcsében is dolgozó amerikait 2023 februárjában menesztette az angol Leeds United.

A Standard Solskjaer és Marsch mellett néhány alternatív jelöltről is beszámolt: megoldás lehet a Chelsea és a Real Madrid korábbi edzője, Paul Clement és a korábbi Middlesbrough-menedzser, Aitor Karanka is, de a kanadai Forge FC-t vezető Bobby Smyrniotis is kandidál a posztra.

A Standard Clement kapcsán megjegyezte, hogy a Carlo Ancelotti segítőjeként több ízben is dolgozó szakember előremozdíthatja azt, hogy a Real Madrid vezetőedzője elhagyja Spanyolországot és akár kanadai kapitány legyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik