32 évesen visszavonult a németek világbajnok játékosa

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 12:07
Shkodran Mustafi visszavonult (Fotó: Getty Images, archív)
A Kicker számolt be arról, hogy a 32 éves Shkodran Mustafi bejelentette visszavonulását, és a folytatásban a német U17-es labdarúgó-válogatott segédedzője lesz.

Shkodran Mustafi úgy fogalmazott, szégyen, hogy már 32 évesen befejezi játékosként, mert tovább szeretett volna játszani. A legutóbbi klubja a spanyol Levante volt, de már egy éve nincs csapata. Áprilisban úgy nyilatkozott, hogy van még benne energia és motiváció, de most mégis a visszavonulása mellett döntött.

„Mér régóta motoszkál bennem a gondolat, hogy edzőként kipróbáljam magamatmondta a védő. – Szeretném átadni a tapasztalataimat, amikre U15 és U21 között tettem szert, no meg természetesen amikre a felnőtt válogatott tagjaként.”

Mustafi nem sokkal a 2014-es világbajnokság előtt debütált a nemzeti csapatban, a tornán három meccsen játszott, így világbajnokként vonul vissza. A válogatottban 20 meccsen két gólt szerzett, legutóbb nagyjából hét éve szerepelt a gárdában.

Klubszinten játszott az Evertonban, a Valenciában, a Schalkéban, a Sampdoriában és az Arsenalban is. Utóbbival kétszer nyert FA-kupát és egyszer Angol Szuperkupát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik