Copa América: Venezuela Ecuadort, Mexikó Jamaicát győzte le

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 06:40
Venezuela emberelőnyét kihasználva, gólhátrányból nyert Ecuador ellen a Copa Américán (Fotó: Getty Images)
A B-csoport küzdelmeivel folytatódott az Egyesült Államokban zajló Copa América. Ecuador emberhátrányban is vezetett, de 2–1-re kikapott Venezuelától, míg Mexikó 1–0-ra nyert Jamaica ellen.

 

Emlékezetes első félidőt produkált Santa Clarában Venezuela ellen Ecuador, amely a 40. percben Jeremy Sarmiento góljával úgy vezetett 1–0-ra, hogy előbb a 22. percben kiállították az ellenfelét nyakon/mellkason talpaló Enner Valenciát, majd John Yeboah-t le kellett cserélnie.

A szünet után viszont Venezuela átvette az irányítást, s a 64. percben góllá érett a mezőnyfölénye, amikor Jhonder Cadiz a kapus hibáját is kihasználva a rövidbe passzolt.

Nem kellett sokat várni a venezuelai fordításra sem, tíz perccel később Eduard Bello egy jobb oldali beadás után a lecsorgót pofozta a kapuba, megfordítva és 2–1-re megnyerve a meccset Venezuelának.

A négyes másik mérkőzésén Mexikó és Jamaica Houstonban csapott össze egymással. Ahogy várható volt, a mexikóiak voltak mezőnyfölényben, de helyzetükön nem segített, hogy a West Hamet erősítő Edson Álvarezt már az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt. A fordulás után viszont a mexikóiak megúszták, hogy hátrányba kerüljenek, ugyanis Álvarez klubtársának, Michail Antoniónak les miatt nem adták meg a találatát, melyre később rá is fáztak a jamaicaiak, a 69. percben ugyanis Gerardo Arteaga szép átlövésgóllal megnyerte a meccset Mexikónak.

COPA AMÉRICA
CSOPORTKÖR, B-CSOPORT
1. FORDULÓ
Ecuador–Venezuela 1–2 (J. Sarmiento 40., ill. Cadiz 64., Bello 74.)
Kiállítva: E. Valencia (22., Ecuador)
Mexikó–Jamaica 1–0 (Arteaga 69.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik