Aubameyang Nacho csapattársa lett a szaúdi újoncnál

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 16:25
Pierre-Emerick Aubameyang a szaúdi élvonal újoncához szerződött (Fotó: Getty Images)
A szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba a másodosztály bajnokaként feljutó Al-Kadiszija hivatalos felületein jelentette be, hogy a Real Madridtól megszerzett védő, Nacho Fernández után a Marseille-től megszerezte a gaboni támadót, Pierre-Emerick Aubameyangot.

 

Az Al-Kadiszija az elmúlt hetekben egyre élénkebben érdeklődött a Marseille gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang iránt, ám a kluboknak meg kellett egyezniük a játékos vételáráról, illetve a szaúdi klubnak a labdarúgóval annak fizetéséről.

Végül sikerült megállapodniuk a feleknek, s a Transfermarkt információi szerint az Al-Kadiszija 10 millió eurót fizet a Marseille-nek Aubameyangért, aki két évre, 2026-ig írt alá, s csapattársa lesz többek között a Real Madridtól megszerzett védő, Nacho Fernández, illetve a Wolfsburg korábbi kapusa, a 14-szeres belga válogatott Koen Casteels is.

A 35 éves Aubameyang több francia csapat után a Milannál mutatkozott be a felnőttek között 2008-ban, majd a Dijon, a Lille, a Monaco és a Saint-Étienne játékosa is volt, mielőtt 2013-ban a német Borussia Dortmundhoz szerződött, s itt lett világszerte ismert labdarúgó 213 meccsen szerzett 141 góljának és 36 gólpasszának köszönhetően.

A Ruhr-vidékieknél töltött öt éve után, 2018-ban igazolt az Arsenalhoz, majd négy évvel később a Barcelonához, ahonnan egy évre még visszatért Angliába, a Chelsea-hez, de újabb egy évvel később Marseille-be került. A patinás francia csapat egy év után túladott 35 éves támadón, aki a mögöttünk hagyott idényben alapembere volt a csapatnak, s minden sorozatot figyelembe véve 51 mérkőzésen 30 gólig és 11 gólpasszig jutott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik