Copa América: Uruguay és Panama kiejtette a házigazda USA-t

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 06:45
Mathias Olivera (balra) gólja uruguayi csoportgyőzelmet és amerikai búcsút ért (Fotó: Getty Images)
A C-csoport küzdelmei is véget értek az Egyesült Államokban zajló Copa Américán. Uruguay a házigazda elleni sikerrel, hibátlan mérleggel nyerte meg a kvartettet, ezzel az amerikaiak a csoport harmadik helyén végeztek, ugyanis Panama is nyert Bolívia ellen.

Az első két meccsét megnyerő Uruguay mögött Panama és a házigazda Egyesült Államok harcolt a negyeddöntőbe jutásért a Copa Américán a C-csoport 3. fordulójában.

A Kansas Cityben rendezett Egyesült Államok–Uruguay mérkőzésen az esélyesebb dél-amerikaiak voltak aktívabbak, de az első félidőben igazán nagy helyzete egyik csapatnak sem akadt, míg az orlandói Bolívia–Panama találkozón a közép-amerikaiak a 22. percben szereztek vezetést José Fajardo révén (VIDEÓ ITT).

A második félidőkben felpörögtek az események: Uruguay nem sokkal az után szerzett vezetést Mathías Olivera góljával (VIDEÓ ITT), hogy a másik mérkőzésen Bolívia egyenlített a csereként beálló Bruno Miranda találatával (VIDEÓ ITT), így az Egyesült Államok csak néhány percig érezhette továbbjutónak magát.

A Bolívia–Panama mérkőzésen viszont utóbbi még a hajrá előtt újra előnybe került Eduardo Guerrerónak köszönhetően (VIDEÓ ITT), miközben az amerikaiaknak Uruguay ellen nem sok babér termett. Panama egy újabb cserejátékosának, Cesar Yanisnak köszönhetően még növelte is előnyét (VIDEÓ ITT), az USA pedig nem tudott egyenlíteni, így a csoportot Uruguay nyerte meg Panamát megelőzve és kiejtve a házigazda Egyesült Államokat, illetve Bolíviát.

Uruguay a nyolc között a D-csoport második helyezettjével (jelenleg Brazília áll a második helyen), míg Panama a D-csoport győztesével (az utolsó csoportkör előtt Kolumbia vezeti a tabellát) csap össze.

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Bolívia–Panama 1–3 (Bruno Miranda 69., ill. Fajardo 22., E. Guerrero 79., Yanis 90+1.)
Egyesült Államok–Uruguay 0–1 (M. Olivera 66.)
A C-csoport végeredménye
1. Uruguay 9 pont, 2. Panama 6 pont, 3. Egyesült Államok 3 pont, 4. Bolívia 0 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik