Megvan Argentína ellenfele, 2001 után ismét döntős Kolumbia a Copa Américán

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 04:03
Jefferson Lerma fejese döntött (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Copa América második elődöntőjében az egy félidőt emberhátrányban játszó Kolumbia 1–0-ra nyert a Brazíliát kiejtő Uruguay ellen, és ezzel bejutott a döntőbe. A fináléban a világbajnoki címvédő Argentínával csap össze.

Kolumbia és Uruguay is veretlenül érkezett az elődöntőbe. Útja során mindkét csapat három mérkőzést nyert meg a rendes játékidőben, Brazília ellen pedig mind a kettő ikszelt. A kolumbiaiak a csoportkörben végeztek döntetlenre a brazilokkal, míg az uruguayiak a negyeddöntőben tizenegyespárbajban ejtették ki őket. Kolumbia a legjobb nyolc között Panamát 5–0-val búcsúztatta.

A két csapat elődöntőjében egy gól döntött, a 39. percben egy sarokrúgás után a Crystal Palace kolumbiai légiósa, Jefferson Lerma fejelt a kapuba.

Uruguaynak megvolt az esélye az egyenlítésre, hiszen az első játékrész végén Daniel Munoz második sárga lappal való kiállítása miatt emberelőnybe került, ám a gárda a fordulás után a labdával nem tudott mit kezdeni.

A kolumbiaiak immár 28 mérkőzés óta veretlenek, ami új nemzeti csúcs. Legutóbb 2022 februárjában az argentinoktól kaptak ki.

Kolumbia 2001 után jutott ismét döntőbe Copa Américán, akkor az együttes meg is nyerte a hazai rendezésű tornát, a döntőben Mexikót győzte le 10-ra. A csapat ellenfele a világbajnoki címvédő Argentína lesz, a finálét magyar idő szerint jövő hétfőn hajnali kettőkor rendezik Miamiban, míg a Kanada–Uruguay bronzmérkőzést egy nappal korábban játsszák.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
ELŐDÖNTŐ
Uruguay–Kolumbia 0–1 (Lerma 39.)

Kedden (magyar idő szerint szerdán) játszották
Argentína–Kanada 2–0 (J. Álvarez 22., Messi 51.)

BRONZMÉRKŐZÉS
Július 14., 2.00: Kanada–Uruguay (Tv: Arena4)

DÖNTŐ
Július 15., 2.00: Argentína–Kolumbia (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik