Ötgólos mérkőzésen nyert a Dunaszerdahely az eszékiek ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 21:06
Fotó: DAC
A dunaszerdahelyi DAC 3–2-re legyőzte az Eszéket a két labdarúgócsapat csütörtök esti, Mol Arénában megrendezett felkészülési mérkőzésén.

 

TIKKASZTÓ HŐSÉGBEN lépett pályára a DAC és az Osijek a két csapat csütörtöki felkészülési mérkőzésén, ennek ellenére 1163 néző ment ki a Mol Arénába abban a reményben, hogy élvezetes támadófocit láthat. Így is lett, a házigazda dunaszerdahelyi és a vendég eszéki csapat lendületesen, támadó felfogásban játszott, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben.

A DAC részéről folytatódott a hagyomány, miszerint a nyári felkészülés alatt csak magyar játékosok szerzik a csapat góljait. Tuboly Máté a Vyskov ellen, Redzic Damir és Bősze Levente az ETO FC ellen talált a kapuba, az eszékiekkel szemben pedig a 7. percben Vitális Milán szerzett labdát, majd remekül ugratta ki Redzic Damirt, és a Ferencvárosból átigazolt támadó a jobb alsó sarokba csavart.

Nem sokkal később a DAC horvát támadója, Ivan Dolcek a lécet találta el, aztán változott a játék képe. Az olasz mester, Federico Coppitelli által irányított Eszék, amely az ausztriai Bad Kleinkirchen-i edzőtáborból érkezett Dunaszerdahelyre, megérdemelten egyenlített Anton Matkovic révén.

A félidei szünetet követően a hazai csapatban lehetőséget kaptak az újonnan érkező játékosok. Tuboly Máté ígéretesen mozgott, Ján Bernát gólt is szerzett, az eszékiek viszont a gambiai Mahmudo Bajo hibája után Petar Pusic góljával ismét egyenlítettek. Ezután jött a nagy visszatérő, a DAC neveltje, Almási László, aki öt év után tért vissza dunaszerdahelyi játékosként a Mol Arénába, és ezt megünneplendő egy bal oldali beadásból érkező labdát remekül helyezett a bal felső sarokba, beállítva a 3–2-es végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC (szlovákiai)–NK Osijek (horvát) 3–2 (1–1)
G: Redzic, Bernát, Almási, ill. Matkovic, Pusic

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik