Rossz hírek érkeztek De Jong állapotáról

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 12:22
De Jong aggódik a sérülése miatt (Fotó: Getty Images)
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman szerint Frenkie de Jong még messze nem áll készen arra, hogy visszatérjen a pályára.

A holland támadó középpályás egy bokasérülés miatt hagyta ki az Európa-bajnokságot, amit még a legutóbbi el Clásicón szenvedett el egy csúnya ütközés során. Ekkor még arról volt szó, hogy akár az Eb-re is felépülhet, azonban a volt Barcelona-edző szerint még mindig nincs megfelelő állapotban Frenkie de Jong a visszatéréshez. 

„Jól ismerjük egymást és sokat beszélünk. Aggódik a sérülése miatt. Reméltük, hogy kijut a tornára, de végül nem így lett. Súlyos sérülése van, és várnunk kell még vele. Meglátjuk, hogyan alakul minden. Sok sikert kívánok neki, de még nem áll készen a játékra” – jelentette ki Ronald Koeman

Koeman az interjúban más, Barcelonával kapcsolatos témákra is kitért. Köztük az új edzőre, Hansi Flickre, valamint a katalánok legfrissebb kiszemeltjére, az Eb-n brillírozó Nico Williamsre is. 

„Megértem a csapat érdeklődését Nico iránt, hiszen nagyszerű játékos, egyértelműen szükségük van rá. Azonban nem tudom, hogy amiket hallunk, az csak pletyka, vagy tényleg komoly érdeklődés.”

„Ami az új edzőt illeti, nehéz ezt a klubot kívülről megérteni. Annyi azonban biztos, Flick bizonyította már Németországban, hogy rendkívüli tréner. Laportának pedig türelmesnek kell majd lennie vele, hisz nem lesz egyszerű dolga” – tette hozzá a holland szakember. 

Koeman az interjú végén pedig még egy komoly kritikát is megfogalmazott a barcelonai klub működéséről. 

„Jelenleg nem jó, ahogy működnek a dolgok. Az utóbbi években a legnagyobb probléma, hogy elüldözik a legendáikat. Ahelyett, hogy mindenhol játékosok után kutatnak, inkább ezzel kellene foglalkozniuk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik