A Sepsi döntetlent játszott a bukaresti Dinamóval

Vágólapra másolva!
2024.07.27. 20:50
Nem született döntés a Sepsi OSK Arénában (Fotó: Mravik Gusztáv)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) 3. fordulójában a Sepsi OSK a Dinamo Bucuresti együttesét fogadva 1–1-es döntetlenre végzett.

ROMÁN SUPERLIGA
3. FORDULÓ
Sepsi OSK–Dinamo Bucuresti 1–1 (1–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 6123 néző. Vezette: Horatiu Fesnic 
Sepsi OSK: Niczuly – Otelita, Ciobotariu, Ninaj, Stefan – Mino, Alimi – Kallaku (Breij, 81.), Matei (Draghiceanu, 81.), Varga K. (Neskovics, 61.) – Coman. Vezetőedző: Bernd Storck 
Dinamo: Golubovic – Costin (Sivis, 62.), K. Boateng, Homawoo, Oprut – Milanov (Bani, 62.), Gnahoré, Cirjan – Abdallah, Selmani, Politic (Neagu, 72.). Vezetőedző: Zeljko Kopic 
Gólszerzők: Stefan (29.), ill. Neagu (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A ROMÁN ÉLVONAL harmadik fordulójában szombat este az első két meccsét megnyerő Sepsi OSK a fővárosi óriások egyikét, a Dinamo Bucuresti-t fogadta, 6550 néző előtt. A korábbi magyar szövetségi kapitány, a német Bernd Storck vezetőedző által irányított sepsiszentgyörgyi csapatban a pályán volt a 13-szoros válogatott Varga Kevin, a kaput pedig Niczuly Roland védte.

A 16. percben a hazaiak előtt adódott a meccs első nagy helyzete, Cosmin Matei 14 méterről kevéssel lőtt a jobb alsó sarok mellé. Két perccel később már a vendégek veszélyeztettek, Josué Homawoo egy kapu előtti kavarodást ballábas ollózással zárt le, ez is nagyon kevéssel ment a bal kapufa mellé.

A 29. percben aztán gyönyörű góllal szerzett vezetést a Sepsi! Bogdan Otelita ívelte jobbról át a labdát a hosszú oldalra, ahol érkezett Florin Stefan, aki három méterről, de igencsak éles szögből, ballal kapásból bombázott a bal alsó sarokba.

Az első félidőt uraló Sepsi  a második félidőben kissé visszább állt, nagyobb területet adott át a bukarestieknek, de továbbra is okosan futballozott. Futotta veszélyes kontrákra is, az 59. percben a bal oldalon ment végig egy ellentámadás, amely könnyen góllal végződhetett volna, ha az utolsó passzba nem csúszik hiba. Ám két perccel később óriási egyenlítési lehetőségük volt a vendégeknek is, Hakim Abdallah 14 méterről, jobbról a lécet találta el.

A 67. percben tizenegyest követelt a hazai közönség kezezés miatt, de a játékvezető visszanézni sem volt hajlandó az esetet, azok után, hogy már az első félidő végén sem ítélt meg egy egyértelműnek tetsző büntetőt a Sepsinek. Sőt, a 69. percben is büntetőgyanús volt Mihajlo Neskovics letarolása a tizenhatoson belül, de ő kapott sárgát reklamálásért. Aztán büntetett a Dinamo: a 74. percben Petru Neagu higgadtan gurított nyolc méterről ballal a bal alsó sarokba.

Így a Sepsinek meg kellett elégednie az egy ponttal a rangadón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik