Vereséggel folytatta a bajnokságot a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.28. 23:00
(fotó: fktsc.com, archív)
A szerb Szuperliga második fordulójában a bajnokságot győzelemmel kezdő Topolya a vereséggel kezdő nisi Radnicskihoz látogatott. Bár a TSC jól kezdett, a hazaiak fokozatosan magukra találtak, gólt is szereztek, amelyre nem tudott válaszolni az időközben tíz emberre fogyatkozó vendégcsapat.

 

SZERB SZUPERLIGA
2. FORDULÓ
Radnicski Nis–Topolyai SC 1–0 (0–0)
Radnicski: Sztevanovics – D. Petrovics, Yamkam, Frei – Vojnovics (Sztajics, 76.), Jin-ho (Nisics, 56.) – Belakovics, Boszics, V. Ilics, Sztojanovics (Etongou, 87.) –  Stewart. Vezetőedző: Szasa Mrkics
Topolya: V. Ilics – N. Petrovics, Sztevanovics, Krsztics, Vlalukin – Radin – Csirkovics (Miloszavljevics, 86.), Djakovac (Gordics, 86.), Banjac (Vulics, 68.), Pantovics (Sós, 68.) – Lazetics (Sztanics, 54.). Vezetőedző: Dean Klafuric
Gólszerző: Sztojanovics (52.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első fordulóban aratott győzelem után a Topolyának nem sikerült újabb pontokat szereznie a szerb Szuperliga második fordulójában, miután Leszkovacon 1–0-ra veszített a nisi Radnicski ellen.

Az első játékrész első felében a TSC volt a veszélyesebb, többet is birtokolták a vendégek a labdát, de Alekszandar Csirkovicsnak, Ifet Djakovacnak, valamint Marko Lazeticsnek se sikerült gólt szereznie, míg a másik oldalon Veljko Ilicsnek kellett néhány bravúrt bemutatnia, hogy a csapatok gólnélküli döntetlennel menjenek pihenőre. A második játékrész elején a hazaiak szó szerint a semmiből szerezték meg a vezetést, amikor Andreja Jovanovics bal lábbal, elcsúszva olyan pontos lövést hozott össze, hogy a labda a jobb alsóban kötött ki, Veljko Ilics későn látta meg a lövést, és nem ért oda. A 62. percben egy pillanatra úgy tűnt, hogy egyenlített a TSC és megszülethet a forduló gólja is, azonban Mihajlo Banjac 25 méteres lövése hiába kötött ki a bal felsőben, az akció elején Csirkovics lesen volt. A TSC nem adta fel, de a hazaiak derekasan védekeztek, s a hajrára a vendégek tíz emberre fogyatkoztak, miután Milan Radinnál elszakadt a cérna, és már egy lefújt szabálytalanság után csúnyán felrúgta a hazaiak védőjét. A vendégeknek a ráadásban sem sikerült gólt szerezniük, így a hazaiak végül megérdemelten szerezték meg a három pontot.

A TSC a következő fordulóban saját közönsége előtt a szabadkai Szpartakot fogadja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik