Felejthetetlen marad az első felvidéki magyar rangadó

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Dunaszerdahely
Vágólapra másolva!
2024.08.05. 12:54
FOTO EDMONDOVitális Milán (jobbra) úgy érzi, sikerült bizonyítania (Fotó: EDMONDO)
A szlovák Niké ligában a Dunaszerdahely és a Komárom (2–0) találkozója a barátságról, az összetartozásról, remek sportszerű hangulatról szólt.

Rosszul kezdte a bajnoki idényt a Dunaszerdahely, két vereséggel búcsúzott a Konferencia ligától. Ennek ellenére nagyon szép számban látogattak ki a nézők a történelmi találkozóra. Feltételezhető, hogy ha a sárga – kékek továbbmentek volta az európai kupaporondom, telt ház lett volna a MOL Arénában. Azonban a közel nyolcezer néző remek szám. Ismét bebizonyosodott, hogy a foci Felvidéken a legnagyobb összefogó elem.

 ,,Nagy élmény volt mindenkinek a vasárnap este. Remek volt a hangulat, szuper volt játszani. Nagy köszönettel tartozunk mindkét tábornak. Szuper volt, hogy a mieink is ilyen nagy számban kísértek el a rangadóra. Sajnálom, hogy üres kézzel távoztunk a MOL Arénából” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a komáromi Németh Tamás. ,

,Fenomenális volt a hangulat. Bravó szurkolók! Számítottam rá, hogy sokan lesznek. Hisz végül egy magyar derbiről volt szó. Sportszerű volt a hangulat, mindkét tábor megtapsolta az ellenfél csapatát, s az anyanyelvünkön szurkoltak. Köszönjük a drukkereinknek, hogy ilyen szép számban támogattak minket. Remélem, a következő meccsen is minimum ennyien kijönnek” – mondta lapunknak a dunaszerdahelyiek középpályása Vitális Milán.

A magyar játékos, érthetetlen ok miatt, az utóbbi két találkozón a kispadon kezdte. Vasárnap visszakerült a kezdőbe és remek teljesítményt nyújtott. Szép gólt szerzett, a flashscore.sk oldal szerint a találkozó legjobb játékosa volt. Vitális Milán bebizonyította, hogy a pályán a helye. 

,,A csütörtöki kiesés után lent voltunk. Tudtuk azonban, hogy gyorsan kell reagálnunk, hisz vasárnap jön a derbi. Örülök, hogy győztünk” – mondta Vitális Milán, aki beismerte, hogy nem voltak egyszerűek az első percek – ,,Lehetett látni a csapaton, hogy sikertelen meccsek vannak mögötte. Személy szerint nekem is nehéz volt, mivel az előző két meccsen nem játszottam. Most megkaptam a bizalmat és úgy érzem, hogy sikerült bizonyítanom.”

Az újonc komáromi csapat aktívan kezdte a találkozót, de az idő múlásával felülkerekedett a DAC és megérdemelten győzött. A két gólon kívül a hazaiak háromszor is eltalálták a kapufát, illetve a felső lécet. A második találatot Vitális Milán érte el. ,,Demir (Redzic – szerk. megj.) letette a labdát, s éreztem, hogy el kell indulnom a kapu felé. Blokkoltam a balról érkező ellenfelet, majd megérzésből visszahúztam a labdát. Láttam, hogy üres a rövidsarok, és sikerül oda helyezni a labdát” – írta le lapunknak a magyar játékos. Egyébként, az akció előtt már el volt készítve a csere, s épp Vitális Milán hagyta volna el a pályát…

A vendégek edzője Radványi Miklós lapunk kérdésére elárulta, hogy különös érzései voltak, amikor belépett a MOL Arénába. A DAC legendája a múltban, mint játékos és edző is bizonyított a sárga – kékeknél. ,,Bizony, közel tíz évet kellett várnom, hogy visszatérjek a stadionba. Nagyon sok barátom van itt, mondhatni Dunaszerdahelyen otthon vagyok. Sok minden az eszembe jutott, amikor beléptem a stadionba, de aztán maximálisan a saját csapatomra koncentráltam. Számunkra jó iskola volt ez a mérkőzés, a játékosaim megtapasztalhatják, mi a különbség az első- és a másodosztály között. Gratulálok a DAC-nak a megérdemelt győzelemhez.” 

A szlovák legfelső bajnokság 2024/25-ös idényében a legtöbb néző a DAC – Komárom magyar rangadón volt. Pontosan 7 493-an. Pedig a pozsonyi Slovan és a Nagyszombat is már játszott otthon… 
Nike liga – a legtöbb néző a magyar klubok rangadóján

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik