Felkészülés: Brahim Díaz vezérletével gyűrte le a Real Madrid a Chelsea-t, tizenegyesekkel maradt alul a Barca

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.07. 08:05
Luka Modric (jobbra) is pályára lépett a királyi gárdában (Fotó: Imago Images)
A Real Madrid 2–1-re győzött a Chelsea ellen, míg az FC Barcelona a 2–2-es döntetlent hozó rendes játékidő után tizenegyesekkel kapott ki a Milantól a csapatok amerikai felkészülési mérkőzésein.

A Charlotte-ban megendezett meccsen a királyi gárda már a 19. percben megszerezte a vezetést az angol csapat ellen, a Viníciustól remek labdát kapó Brahim Díaz készítette le a labdát Lucas Vázqueznek, s a spanyol szélső lövése egy védőn gellert kapva jutott a kapuba. Nyolc perccel később ismét Vinícius adott egy zseniális indítást Brahim Díaznak, aki elhúzta a labdát a kapuból kirontó Jörgensen mellett, majd éles szögből a kapuba gurított. A szünet előtt hat perccel Enzo Fernández kanyarította be a labdát az ötösön belülre, ahonnan Noni Madueke bólintott a kapu jobb oldalába – 2–1-re győzött a Real Madrid. 

Mindeközben Baltimore-ban a Milan öt perc alatt kétgólos előnybe került a papíron pályaválasztó FC Barcelona ellen, előbb Luka Jovics váltotta gólra Christian Pulisic centerezését, majd a hazai közönség előtt játszó amerikai játékos lőtt éles szögből egy látványos gólt. Hét perccel a második milánói gól után megvillant Robert Lewandowski is, a lengyel csatár 16 méterről belsőzött a bal alsó sarokba. A szünet előtt Lewandowski kiosztott még oxival egy gólpasszt Pau Víctornak, de a találatot les címén nem adták meg. A második félidőben megfordult a felosztás, ezúttal Víctor rúgatott (érvényes) gólt a lengyellel. A rendes játékidő több gólt nem hozott, így jöhetett a tizenegyespárbaj. Az első sorozatban mindkét fél kétszer hibázott, míg a hatodikban a milánói Zeroli belőtte a tizenegyesét, míg Mikayil Faye kihagyta – az olasz csapat ünnepelhetett. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, EGYESÜLT ÁLLAMOK
Chelsea–Real Madrid 1–2 (Madueke 39., ill. Lucas Vázquez 19., Brahim Díaz 27.)
FC Barcelona–Milan 2–2 (Lewandowski 22., 58., ill. L. Jovics 10., Pulisic 15.) – tizenegyesekkel 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik