Gazdag tizenegyese sem ment be, negyedik lett a Philadelphia a Ligák Kupájában

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 01:02
A bajnokságban biztos ítélet-végrehajtó Gazdag Dániel (balra) másodszor rontott szétlövésben a Ligák Kupája mostani kiírásában (Fotó: Getty Images)
A Colorado Rapids 2–2-es döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzte a Philadelphia Uniont a labdarúgó Ligák Kupája vasárnap késő esti helyosztóján, ezzel megszerezte a harmadik helyet a tornán. A hazaiak a szétlövésben négyből három lövésüket elrontották, az elsőnek lövő Gazdag Dániel labdáját ugyanúgy kivédte Zackary Steffen, mint a meccsen duplázó Taj Baribóét. Gazdag végig a pályán volt.

A Ligák Kupája az észak-amerikai Major League Soccer (MLS) és a mexikói Liga MX csapatai számára 2019-ben létrehozott sorozat.

Gazdagék a Cruz Azult és a Charlotte-ot megelőzve nyerték meg a csoportjukat, majd a kieséses szakaszban a Montréalt, a Cincinnatit és a Mazatlánt legyőzve jutottak be a legjobb négy közé, az elődöntőben a Columbus Crew állította meg őket.

A vasárnapi meccset végigjátszó Gazdag két gólt szerzett az idei sorozatban, amelyet csapata a negyedik helyen fejezett be.

ÉSZAK-AMERIKA
Ligák Kupája, a 3. helyért
Philadelphia Union–Colorado Rapids 2–2 (Baribo 41., 44., ill. Harris 38., Larraz 49.) – tizenegyesekkel 1–3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik