Kylian Mbappé: Madridban mindig nyerni kell

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 08:21
Kylian Mbappé rögtön első mérkőzésén góllal segítette trófeához a Real Madridot (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid 2–0-ra legyőzte az Atalantát a labdarúgó európai Szurperkupa-mérkőzésen. A találkozót követően a madridiak részéről mindenki a bemutatkozó Kylian Mbappéról beszélt, míg az olaszok az elszalasztott lehetőséget siratták..

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője így kezdte az értékelést: „Nehéz mérkőzés volt, a második félidő már sokkal jobban nézett ki. Az első félidőben sok nehézségünk volt. Az Atalanta nagyon jól védekezett, mi pedig nehezen találtunk helyet. Mbappé nagyon jól teljesített, remekül alkalmazkodik a csapathoz. Jól kombinált Vinícius Júniorral és Bellinghammel. Sok a minőségi játékos a csapatban, de együtt kell játszanunk, és most ezt meg is tettük.”

Ancelotti kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Real Madridnak ez a végleges kerete, nem terveznek új igazolásokat a nyáron. Mbappéról elmondta, „megvannak a képességei ahhoz, hogy több mint 50 gólt lőjön idényenként”.

„Nagyszerű este volt, nagyszerű mérkőzés számomra. Megnyertünk egy trófeát, ami fontos, Madridban mindig nyerni kell. Nagyon boldog vagyok, örülök a gólnak is. De a legfontosabb az volt, hogy ezzel a csapattal játszhattam” – értékelte első madridi tétmeccsét Kylian Mbappé

A karrierje során több mint 303 gólnál járó francia támadó az UEFA oldalának beszélt a találatáról. „Nyilvánvalóan nehéz megválaszolni azt a kérdést egy csatárnak, hogy melyik gólját szereti a legjobban. De természetesen ez a mostani nagyon különleges! Régóta várt gól, nagyon szerettem volna elkezdeni ezt az új kalandot a Real Madriddal.” Mbappé első válogatott mérkőzésén, első párizsi találkozóján, első BL-meccsén és első madridi tétmérkőzésén is eredményes volt, amire így reagált: „Nem rossz, nem rossz. Próbálom mindig feszegetni a határokat. Minden elérhető trófeát meg akarsz nyerni, ez a cél. Meccsről meccsre haladunk, és megpróbálunk minden mérlőzésen jobbak lenni.”

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Jude Bellingham így értékelt. „Új arca van a csapatunknak. Ma este úgy tűnt, hogy összeállt, néha ez kis időbe telik. Az első félidőben még alkalmazkodtunk, de a második félidőben minden összeállt, briliánsak voltunk. Élveznünk kell az olyan estéket, mint a mai.”

„Az edző bízik bennem, hogy ráérzek a megfelelő pozícióra. Amikor szükséges, feljebb tudok menni, máskor meg a támadásépítésből veszem ki a részem. Remélhetőleg mindig győzelemre tudom segíteni a csapatot, ez a legfontosabb” – árulta el új szerepköre kapcsán az angol játékos, akit Kylian Mbappéról is kérdeztek: „Zseniális játékos, jó a technikája, nagyszerű csapattárs, a csapatért dolgozik, dicséret illeti őt, megérdemelte a mait.”

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője: „A Real Madrid megérdemelten nyert. A döntők ilyenek, ha sikerült volna megszereznünk a vezetést, sokkal több lehetőségünk lett volna. Több játékosunk is hiányzott, de aki ma este játszott, az jól teljesített, mindenkit dicséret illet. Mindig lehetőségeket teremtünk, ahogy Dublinban is, ám ezúttal nem tudtunk gólt szerezni. Szomorú vagyok a srácaim miatt, mert ez valóban különleges lehetőség volt.”

Az olasz tréner ezt követően honfitársáról és barátjáról, Carlo Ancelottiról beszélt: „Carlo és én már régóta jól ismerjük egymást. Gyakran álltunk szembe egymás csapataival, és nagyon kedveljük egymást. Szerettünk volna nyerni, de a Real Madrid megérdemelten emelhette magasba a trófeát. Egy ideig sikerült megnehezítenünk a dolgát.”

„Kihasználták a lehetőségeiket, ez jelentette a különbséget – nyilatkozta Matteo Ruggeri, az Atalanta hátvédje. – Boldog vagyok, mert egyenrangúak voltunk a világ jelenlegi legjobb csapatával. Sikerült korlátoznunk őket és több kontratámadást vezetni, sőt, néhány helyzetet is kialakítottunk. Ám amikor a legjobb tudásukat nyújtják, nem sok esélyt hagynak neked.”

Isak Hien, az Atalanta védője is nyilatkozott az UEFA honlapjának: „Jelenleg nem igazán tudok arra gondolni, hogy 60 percig jó meccset játszottunk, csalódott vagyok a vereség miatt. Ezen a szinten 90 percig kell jól játszani, ha meg akarod verni a legjobbakat. A Real Madrid csatáraival szembenézni nagyon nehéz. Az első órában jól kisegítettük egymást, de aztán gólt lőttek, és elkezdtek több helyet találni.”

EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–ATALANTA (olasz) 2–0 (0–0)
Varsó, Nemzeti Stadion. Vezette: Sandro Schärer (Stéphane De Almeida, Jonas Erni) – svájciak
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (L. Vázquez, 89.), Militao, Rüdiger, F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Bellingham (Ceballos, 89.) – Vinícius Jr. (Güler, 88.), Rodrygo (Modric, 76.), K. Mbappé (B. Díaz, 83.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
ATALANTA: Musso – Djimsiti, Hien (Palestra, 90.), Kolasinac (Bakker, 71.) – Zappacosta (Godfrey, 62.), De Roon, Éderson, Ruggeri – Pasalic (Manzoni, 90.), De Ketelaere (Retegui, 62.), Lookman. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Gólszerzők: Valverde (59.), K. Mbappé (68.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik