Niké Liga: történelmi komáromi győzelem Kassán

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Kassa
Vágólapra másolva!
2024.08.24. 20:22
A Komárom elhozta a három pontot Kassáról (Fotó: FC Kosice)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajokság (Niké Liga) 5. fordulójában – a többségi magyar tulajdonú klubok rangadóján – a Komárom 1–0-ra győzött Kassán, ezzel megszerezte a KFC első pontjait a legfelsőbb osztályban.

Mint várható volt, 2852 néző előtt a kassaiak voltak aktívabbak, de csak nagyon nehezen találták meg az utat a jól záró vendégvédelmen keresztül. Amikor pedig lövéssel próbálkoztak, pontatlanok voltak. Ha már nem ment a kassaiaknak, a vendégek védője, a volt mezőkövesdi Róbert Pillár nyúlt be szerencsétlenül egy beadásba, de a komáromiak kapusa, Jakub Trefil remekelt.

A hazaiak mestere, Geri Gergely bizony nem fogja megdicsérni a csapatkapitányát, Jan Krivákot, aki az első félidőben két perc alatt kétszer is lekönyökölte Patrik Voleskyt. Emiatt két sárga lap után mehetett idő előtt zuhanyozni.

Ugyan emberelőnyben játszottak a vendégek, de kiegyenlített volt a meccs. A komáromiak legnagyobb helyzetét rögtön a szünet után Ganbold Ganbajar hagyta ki, akinek a fejese csak pár centiméterrel ment el a bal kapufa mellett. A 81. percben azonban már örülhettek a lilák: Jozef Spyrka remek labdát adott Tamás Nándornak, aki ügyesen átemelte a kifutó David Sipos kapust, bebiztosítva a KFC első győzelmét a szlovák élvonalban.

NIKÉ LIGA, 5. FORDULÓ
FC Kassa–Komárom 0–1 (Tamás N. 81.)
Kiállítva: Krivák (34., Kassa)
A hazaiaknál Bokros Szilárd a 85. percig játszott. A vendégeknél Nagy Gergő a 79. percben lépett pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik